pátek 8. dubna 2016

Vyjádření Nejvyšší upírky k událostem posledních dní

Vážení pražští Jiní a především pražští upíři,
s velkým smutkem vám musím oznámit úmrtí našich přátel v posledních dvou týdnech.

V neděli 27.3.2016 dopoledne byl zavražděn upír Petr Vondruška. Jeho vrah byl po dlouhém pátrání dopaden pražskými hlídkami. Tento Jiný má těžkou mnohočetnou poruchu osobnosti. V Praze se vyskytoval velmi krátce. Jeho část osobnosti, která spolupracuje s hlídkami, se hluboce omlouvá pozůstalým. Nyní dobrovolně pobývá ve vězení Noční hlídky a pravděpodobně se již nikdy na svět nepodívá.

Téhož dne večer zemřeli čtyři naši upíři na obchodní schůzce s panem Gribojedovem. Ten hlídkám tvrdí, že jej napadli a on se pouze bránil. Bohužel jediným svědkem je on sám. Po zdlouhavém vyšetřování se DH i NH shodly, že otisky v Šeru i důkazy mluví pro jeho verzi výpovědi. Osobně si myslím, že Vladimír Nešpor i Milan Štengl byli velmi dobří mluvčí a překladatelé, kteří by se nenechali jen tak vyprovokovat. Bohužel své důvody nám už nikdy nevysvětlí. Jaroslav Koza a Jiří Šmíd byli jejich doprovod. Obávali jsme se o jejich bezpečí, když se nám již ráno ztratil Petr Vondruška. K mé velké lítosti byli zabiti mocným kouzlem a nedalo se jim již nijak pomoci. Z tohoto důvodu vás varuji, dejte si před dotyčným mužem z Ruska velký pozor.
Toto varování platí do odvolání.

V úterý dne 29.3. zemřel David Dolejský rukou pražského jiného. David byl na lovu, na který měl licenci. Bohužel na této licenci bylo jméno příbuzné tohoto vraha. Ten bez rozmyslu Davida zabil. DH vraha zadržela a po výslechu propustila s domluvou a výstrahou.
S tímto postupem nesouhlasím a budu s DH dál vyjednávat o jiném trestu.
Útok na Jiného bez povolenky a bez zvážení nenásilného řešení, byť z osobních důvodů, nemůže projít jen s domluvou! Naše životy jsou stejně cenné jako ostatních jiných.

Hlavní důvod, proč zveřejňujeme tuto skutečnost až teď, je, že jsme dosud čekali na výsledky vyšetřování hlídek.

Marie Bitová, Nejvyšší upírka města Prahy

11 komentářů:

  1. Čtu tam dobře, že pokud někomu na velitelství hlídek jebne a vydá povolenku na mou dceru nebo třeba mého velmi dobrého přítele, tak mám poslušně srazit patky a nechat si mordovat vlastní krev? Neměly by mít za taková rozhodnutí Hlídky také nějakou odpovědnost?

    OdpovědětVymazat
  2. To si děláte srandu??? Vážně tvrdíte, že "on měl papír na to, že jí může zabít, takže jeho zabití je sprostý zločin", a přijde vám to v pohodě? Za co ho chcete trestat? Když by někdo šel po krku mě nebo mojí rodině, tak ho sejmu a na nějaký papírování vám zvysoka kašlu!

    OdpovědětVymazat
  3. Gribojedov je sprostý vrah, hlídky by ho měly zatknout. Ať to rozhodne inkvizice u soudu, jestli to byla obrana a jestli to bylo přiměřené.

    OdpovědětVymazat
  4. Měl žrát náhrady, byl by naživu. Lov je nebezpečná věc, doufám, že si to už konečně uvědomí i ostatní pijavice.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak si je oživte, máte na to přece prostředky, ne? A DH vám určitě mileráda vystaví povolenku ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak se ten zmetek co zabil Davida jmenoval? Já si ho najdu...

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle je, jestli dobře počítám, šest dobrých zpráv. Jen tak dál :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle měl někdo udělat už dávno.
      Hele. Zjistíme od hlídek kdo ještě má povolenku na lov a taky je zabijeme, aby nikoho nezabili ... a pak jejich rodiny, protože ty jim v tom ještě pomáhají ...
      Nějak tu všichni přehlíží fakt, že hrdina co zabil upíra o té povolence věděl dlouho dopředu a nic s tim neudělal. Třeba najít toho chlapa a domluvit se na jiném řešení, nebo vyžádat od hlídek změnu. Evidentně jen čekal doma a leštil si hůlku, aby ji měl hezky vyblejskanou až upír přijde.

      Vymazat
    2. Odkud víš, že o ní věděl dopředu? A jaká hůlka?

      Vymazat
    3. ne nepisou, naopak pisou, ze to udelal bez rozmyslu, takze to muselo byt okamzite rozhodnuti az na miste a @anonymni si jen vymysli, aby byl zajimavejsi

      Vymazat