neděle 19. listopadu 2017

Dreamforce Analytic Summit & Expo

Včera ve večerních hodinách se v café baru Elysium odehrála welcome party k nadcházejícímu Dreamforce Analytic Summit & Expo, kde se mají sejít členové analytických oddělení z celé Evropy. Jiná Pravda vám nyní přináší pár krátkých rozhovorů, kterými bychom našim čtenářům rádi přiblížili obsah summitu.



První rozhovor proběhl s analytičkami Karolínou Krausovou (DH Praha) a Valentýnou Veselou (NH Praha):
J.P.: Co od summitu očekáváte?
K.K.: Já myslím, že to bude rozhodně zajímavá akce - přece jenom, sjela se tady velká esa mezi analytiky. Všichni mají co nabídnout a jsem neuvěřitelně zvědavá na to, co si pro nás připravili.
V.V.: Kromě toho, vždycky je poučné si s ostatními v oboru porovnat cesty, kterými se snažíme řešit problémy - můžeme tu mít zdánlivě neřešitelný problém, pak přijde někdo, kdo se na celou věc dívá z jiného úhlu, a najednou je naprosto nasnadě kudy kam.
J.P.: Je mezi přednáškami nebo přednášejícími něco, na co se obzvlášť těšíte?
V.V.: Rozhodně - pan Oscar Isaac Abramovich! Je to otec moderní analytiky, byl to právě on, kdo položil základy tomu, jak zkoumáme pravděpodobnostní linky.
K.K.: V tomhle se s Valentýnou naprosto shodujeme, on je prostě hvězda, naprosto neuvěřitelný jasnovidec. On v podstatě rozpletl vlákno pravděpodobnostních linií na ty nejtenčí nitky, rozebral to celé naprosto do mrtě. Na jeho přednášky se těšíme obě úplně nejvíc.












Karolína Krausová, Oscar I. Abramovich a Valentýna Veselá na warming party před summitem








Je jen logické, že v dalším rozhovoru se přesuneme za panem Abramovichem, izraelským jasnovidcem, zakladatelem moderní analýzy pravděpodobnostních linií.


J.P.: Mezi analytiky v Evropě jste velmi obdivovaný, dalo by se říci, že máte pověst legendy. Jak se v takové roli cítíte?
O.I.A.: Vlastně mi to není úplně příjemné. Dá se říct, že za mm úspěchem stojí hlavně mé schopnosti, ale velký podíl na tom má i štěstí, že jsem začal pátrat správným směrem po několika málo neúspěšných pokusech a nestrávil jsem roky bádáním v oblastech, které by nepřinesly spolehlivé výsledky. Řekl bych, že všichni děláme, co umíme, a myslím, že tvrdit o mě, že jsem legenda, mi připadá naprosto přehnané.
J.P.: Působíte jako skromný člověk.
O.I.A.: A možná jím i jsem. Ano, jeden něco objeví, popíše, ukáže ostatním, pomůže jim v jejich práci... Chvíli si možná užívá obdivu, ale ego je ve výsledku jen na překážku a nikdy nikoho nikam neposune.
J.P.: Slova učence. Ale zpět k summitu: doporučil byste některou konkrétní přednášku?
O.I.A.: Zatím jsem se nedostal k tomu, abych si pečlivě prostudoval program, takže o vystoupeních svých kolegů mluvit nemohu, ale samozřejmě doporučím svou vlastní besedu. Hodlám se v ní věnovat tématu spolupráce analytiků a operativců.
J.P.: Mohl byste našim čtenářům prozradit něco víc?
O.I.A.: Často se stává, že členové operativy, vědomí si, že každodenně nasazují krk v zájmu bezpečí Jiných, mají pocit, že chyby, ke kterým na výjezdech dochází, by měly jít na vrub analytického oddělení. Nedostatek informací nebo nepřesná interpretace toho, co analytici vidí v pravděpodobnostních liniích, může být samozřejmě kruciální, ale podle mě si nezaslouží opovržení, kterého se jim někdy dostává.
J.P.: Takže operativci bývají vůči svým kolegům z analytického oddělení nespravedliví?
O.I.A.: Stává se to. Operativa nasazuje své životy a její práce je samozřejmě v mnoha směrech náročnější, než na první pohled pohodlné posedávání za stolem a vrtání se v grafech a symbolech. Na druhou stranu, analytici mohou svým partnerům v operativě zachránit krk právě tím, že veškerý svůj čas věnují práci v klidu a soustředění.
Každopádně se na mé přednášky přijďte podívat, a když už u toho budete, samozřejmě nejsem jediný, kdo má co říci. Sám se těším na přednášky kolegů ze Záhřebu, kteří jsou zvyklí spolupracovat napříč odděleními a analytici jezdí na výjezdy spolu s operativou a pomáhají jí s koordinací zásahů.
J.P.: Děkuji za rozhovor.





Setkání analytiků Dreamforce Analytic Summit & Expo se bude odehrávat od 17. do 24. listopadu v pražském Kongresovém centru na Vyšehradě a od středy budou přednášky přístupné i pro veřejnost. Všichni, kdo mají zájem se dozvědět, jak vypadá práce analytiků, co obnáší, a jak se rozvinuly způsoby zkoumání pravděpodobnostních linií, jsou srdečně zváni.









4 komentáře:

  1. Vzpomene si ještě někdo na toho Jacka Friololiniho, jak mu analytici nahlásili napadení, tak byl napadenej? :D

    OdpovědětVymazat
  2. ať táhne okdud přišel židák mizerná!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Nechtely by vyvestit s kym chce Babis skladat vladu? XDXDXD

    OdpovědětVymazat