čtvrtek 15. března 2018

Inkvizice hrozí Praze karanténou

(RJ) Případ vraždící Zdislavy, o kterém jsme informovali zde, nabývá strašidelných rozměrů. Hlídky jsou v nejvyšší pohotovosti.

Tajemná a doposud nepolapená vražedkyně Zdislava představuje pro Jiné větší ohrožení, než by se mohlo na základě jejích vražedných útoků zdát. Podle zjištění Jiné Pravdy je zranění způsobené jejími spáry a zuby nakažlivé a přenáší na oběť kletbu. Nakažení Jiní nejprve pocítí zvýšení síly a vitality, ale následně mohou začít být agresivní, a zranění, které způsobí, může nakazit jejich oběti. Pravděpodobně tato kletba dokáže i vzkřísit či zregenerovat Jiného, který byl takovým útokem zabit. Dostupné indicie napovídají, že by útoky mohly přerůst do epidemie "zombie apokalypsy". Zástupci Inkvizice vidí situaci jako tak nebezpečnou, že uvažují o uvalení karantény na Prahu, pokud hlídky nedokáží dostat situaci v dohledné době pod kontrolu.

Dobrou zprávou pro Jiné v Praze a pro potenciálně nakažené je, že Noční Hlídka vyvinula léčbu, kterou lze i nakažené v pokročilém stádiu léčit. Experimentální léčebný rituál, který vedl hlídkař Dominik Kulíšek, úspěšně zredukoval nákazu u léčeného dobrovolníka na úroveň řešitelnou konvenčními prostředky Hlídek a dává tak naději těm, kteří se stali předmětem útoku nakažených.

Kolik je ale v Praze skutečně nakažených a zda jednají samostatně nebo jsou napojeni na původkyni nákazy, jsou otázky, na které doposud nejsou jasné odpovědi.

7 komentářů:

  1. Tak a mám toho dost! Balím a ... no vždyť to znáte.

    OdpovědětVymazat
  2. Zombie apokalypsa? V pohodě, pošlete proti zombíkům hliněnýho golema. Oh wait...

    OdpovědětVymazat
  3. A co mam delat, kdyz jsem pokousanej? A kdy se zacnu menit? Narostou mi chlupy nebo zuby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. random civilista16. března 2018 v 18:00

      V takovém případě se s důvěrou obraťte na Noční hlídku pro pomoc.

      Vymazat
    2. A ty me hodej do sklepa a budou na mne delat pokusy, to se dost bojim...

      Vymazat
  4. random civilista17. března 2018 v 12:43

    Hele, Světlušky prej mají nějaký léčivý rituál na tohle, takže asi je dobrý se na ně obrátit. Furt lepší než se změnit v zeleninu...

    OdpovědětVymazat