pátek 30. listopadu 2018

Ekologická likvidace odpadu přiostřuje

(RL) Starosvětský podnikatel sicilského typu a novopečený upír Vasilij Ručenko převzal část byznysu s „ekologickou likvidací odpadu“.

Je to teprve pár dnů, co Nejvyšší upírka Alexandra Zychová získala do svého týmu novou posilu. Ambiciózního podnikatele sicilského typu, pana Vasilije Ručenka, který byl při té příležitosti iniciován jako upír a i se svým podnikatelským seskupením přešel přímo pod vedení slečny Zychové.

Podle zdrojů Jiné Pravdy byl Vasilij Ručenko lidský podnikatel, který se, zatím nezjištěným způsobem, dozvěděl o existenci světa Jiných a nabídl slečně Zychové spolupráci. Podle výsledků jednání lze soudit, že mezi oběma podnikateli došlo ke vzájemné dohodě, a pan Ručenko byl oficiálně a za účasti Hlídek iniciován na upíra jedním z blízkých spolupracovníků slečny Zychové. Podle některých zdrojů povolenku na iniciaci pana Ručenka vystavil osobně Nejtemnější Václav Polák.

Pobočka vedená panem Ručenkem vzápětí převzala poskytování služeb „ekologické likvidace odpadu“ od malých a středních podnikatelů. Podle zdrojů Jiné Pravdy se však tato změna nesetkala s pochopením mezi klienty. Klienti si masově stěžují zejména na skokový růst cen a zhoršení prozákaznického přístupu při výběru poplatků. Podle zdrojů Jiné Pravdy pobočka vedená panem Ručenkem řeší zákaznické stížnosti neadekvátní silou, která minimálně v jednom případě vyústila smrtí Jiné, paní E.

K nové akvizici se nám podařilo získat vyjádření Nejvyšší upírky, Alexandry Zychové.
„Mohu potvrdit, že akvizice podnikatele „sicilského typu“, tedy, jak jistě máte na mysli, podnikatele, jež spojuje láska k pečeným sladkostem, pana Ručenka nedávno proběhla. Já osobně ji považuji za službu Dohodě, díky níž jsme ušetřili, v zájmu veřejného blaha, zdroje Hlídkám, které by jinak musely řešit ohrožení utajení světa Jiných. Při této příležitosti bych ráda poděkovala své pravé ruce, panu Polákovi, za udělení povolenky pro tento všeobecně prospěšný počin.

Co se týče práce pana Ručenka, tak jsem doposud neshledala žádné vady. Pan Ručenko plní vytčené cíle s příkladným nasazením a jedná, pochopitelně, především v zájmu našeho podnikatelského uskupení. Ráda bych vyzvala ty, kteří mají s prací pana Ručenka problémy, aby mi je neváhali sdělit z očí do očí. Budu se jim ráda osobně věnovat.“

Přesto, že si slečně Zychové podle jejího vyjádření osobně nikdo nestěžoval, tak Jiní, kteří provozují drobnou podnikatelskou živnost, o svůj majetek a bezpečnost obavy mají. Pochopitelně nechodí za slečnou Zychovou, ale snaží se najít zastání na místě, kde by je očekávali – na štábu Noční Hlídky. Například na pana O., který byl znepokojen zabitím své spolupracovnice paní E., zanechala návštěva na štábu dojem. Pan O. byl tak laskav a své dojmy Jiné Pravdě popsal.

„Když jsem viděl, co se stalo a že s tím Hlídka nic nedělá, tak jsem za nimi zašel, abych si postěžoval. Ujala se mě jedna moc milá slečna a všechno mi vysvětlila. Prý, bohužel, momentálně nemají dostatek hlídkařů a nováčci jsou zatím v zácviku, a tak že nemůžou pokrýt všechno Zdislavino řádění a že E. měla tu smůlu, že se stala další Zdislavinou obětí. Upozornila mě, že již dávno veřejně avizovali, že Zdislava je nebezpečná a že se nemá večer vycházet, což tedy je pravda. A vyjádřila mi upřímnou soustrast. Pravda je, že jsem přišel naštvaný, ale ten milý přístup a to, jak mi všechno hned řekli na rovinu a nevěšeli mi bulíky na nos, to mě dostalo. Opravdu toho mají hodně. Tihle hoši a děvčata, co za nás denně bojují na ulici, by si zasloužili uznání a podporu. Myslím, že by měl být nějaký nábor nových členů... Aby se jim pomohlo.“

Na základě výpovědi pana O. jsme my, Jiná Pravda, hlouběji prověřili, co se skutečně přihodilo paní E. Situace, kterou se našim pracovníkům podařilo rozkrýt, však působila jinak než útok Zdislavy. Dle zdrojů Jiné Pravdy se dva, z počátku v zásadě civilní, upíři zajišťující „ekologickou likvidaci odpadu“ dostali s paní E. do sporu ohledně výše a frekvence vybírání poplatků. Po opakovaném odmítnutí platit konflikt rychle eskaloval, až byla paní E. upíry fyzicky napadena. Útok byl bohužel veden s takovou intenzitou, že paní E. svým zraněním na místě podlehla.

Není těžké se vcítit do zoufalé situace podnikajících Jiných, kteří ztrácí pocit bezpečí. V takové situaci pak není divu, že se mezi nimi začnou šířit různé konspirační teorie o plánech slečny Zychové a Václava Poláka znovu nastolit vládu upírů v Praze. Od strachu a pocitu, že u Noční hlídky nelze najít zastání, je tak již pouze krůček k radikalizaci a k organizování „domobran“, které pak vyvolávají konflikty s upíry bez rozdílu.

Příkladem takového incidentu může být včerejší konflikt mezi párem, respektive trojicí „domobranců“ hlásících se k panu Gribojedovi s panem B., upírem a blízkým spolupracovníkem slečny Zychové. Pan B. se podle své výpovědi procházel po nábřeží v Karlíně, když ho napadla skupina domobranců šerými modlitbami. Naštěstí pro „domobrance“ se ke konfliktu dostavil výjezd Hlídek, situaci zklidnil a „domobrance“ po vyslechnutí zadržel. Právě takovéto zbytečné konflikty stojí Hlídky mnoho zdrojů, které pak skutečně mohou chybět například při potírání hrozby jménem Zdislava.

8 komentářů:

  1. Hm, největší pravda je až na konci... Kdyby jste se blbečci neprali v ulicích jak malí, tak má třeba Hlídka i čas řešit důležité věci.
    Ale jsem teda zmatenej, v jednom článku je NH super a totálně vás zachrání, ve druhém je zase na nic... Co je pravda? Skoro si říkám, jestli ty pozitivní nejsou placené (a dělám si printscreen, než mě někdo smaže, a jestli můj komentář zmizí, postuju ten!)

    OdpovědětVymazat
  2. Dafuq did I just read?

    OdpovědětVymazat
  3. Polák dělá pro Lexu, jaký překvapení! OMG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seš tady asi krátce, že neznáš Vicenejzubatějšího. To já pamatuju ještě Vlada. Však bylo na čase aby se taky někdo postavil za nás, vobyčejnský temný.

      Vymazat
    2. Přesně! Hlavně že Gribojedovovi mafiáni, co vám zlámou prsty kvůli sebemenší prkotině, sou tady popisovaný jako počestný vobčani. Du blejt, velebnosti!

      Vymazat
  4. Miláček, ten pan O.
    Ani se nedivím, že byl tak nadšený. Také by mě
    Rozhodně uklidnilo dozvědět se, že
    I samotná Hlídka má potíže zvládat svou práci.
    Ovšem ještě lepší je, jak velmi oceňuje
    Nepravdivé informace, které mu dali. Paní
    E. sežrala Zdislava, až na to, že ne. Pak
    Tedy gratuluji, že si nenechal navěšet žádné bulíky
    A že by se k nim hned na fleku přidal.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jakoby nejsem právnička, ale ten předposlední odstavec, to je přece navádění k zakládání paramilitárních organizací operujících mimo Dohodu. Vzrůstající tendenčnost článků mě velmi znepokojuje!

    OdpovědětVymazat