neděle 25. listopadu 2018

Jsou ulice Prahy bezpečné?

(RL) Je tomu už více než půl roku, co Zdislava začala terorizovat Prahu, a její řádění není zdaleka u konce. Udělaly Hlídky dost?

Březen tohoto roku snad nemůže zapomenout žádný Jiný žijící v Praze. Podivná mocná upírka Zdislava si udělala z Prahy své loviště. Loviště, kde loví Jiné a navíc… bez povolenky! Situace v Praze rychle eskalovala, když se prokázalo, že Zdislava šíří neznámou kletbu, která napadené, co přežijí, transformuje a dává ji nad nimi kontrolu. Inkvizice tou dobou začala hrozit Praze karanténou, obě Hlídky měly na krku menší zombie apokalypsu a běžní Jiní se báli vyjít na ulici.

Jiná Pravda pochopitelně situaci sledovala a zde přináší shrnutí faktů i spekulací, které se o Zdislavě podařilo shromáždit.

Kdo je Zdislava?

Zdislava Kolozubá je upírka, která bývala členkou pražské Denní Hlídky. Podle některých pamětníků byla zasažena nekonvenčním dalekonosným útokem organizace známé jako Thule. Tento útok jí podle našich zdrojů měl zcela vyřadit mozkové aktivity. Podle některých verzí byla následně převezena na péči do blíže neurčeného ústavu pro duševně choré, ze kterého její tělo zmizelo. Podle jiné verze její tělo uschoval v té době operativec Denní hlídky mág Richard Novotný.

Co je Zdislava?

Kardinální otázka, ve které ovšem bohužel nemá Jiná Pravda zcela jasno a Hlídky oficiálně nekomentují. Pravděpodobně jde o upíra, který v důsledku experimentu nabyl nečekané moci, ovšem za cenu nutkavé potřeby živit se na Jiných. Její kousnutí infikuje Jiné určitou kletbou nebo nemocí (dost možná obojím), která je promění na silnější jedince pod mentální kontrolou Zdislavy (pozor, zranění nakaženým může pravděpodobně také vyvolat nákazu). Dalo by se tedy říci, že jde o jakéhosi nadupíra.

Jak byla Zdislava stvořena?

Zde je opět málo podložených informací. Přesto dva nezávislé zdroje uvádějí, že nejpravděpodobněji je příčinou stvoření Zdislavy experiment Richarda Novotného. Jeden zdroj dokonce uvádí, že Richard Novotný pro stvoření Zdislavy využil povolenku na zásah 3. kategorie – použití rituální laboratoře. Nutno říci, že se tuto informaci nepodařilo nezávisle potvrdit a sám Richard Novotný se k tomuto tématu staví vyhýbavě.

Co Zdislava sleduje?

V první fázi výskytu Zdislavy se zdálo, že pouze bezmyšlenkovitě útočí. Ale po poměrně krátkém čase začala komunikovat a organizovat své ovládané Jiné. Krom lovu Jiných její agenda, zdá se, zahrnuje útoky na členy Hlídek. V poslední době evidují naše zdroje nejméně jeden potvrzený útok přímo na členy Hlídky ze strany Zdislaviných pohůnků. O jejích dalších cílech zatím nemáme žádné informace. Víme však, že její aktivita i aktivita jejích pohůnků se omezuje na území Prahy.

Co udělaly Hlídky?

Překvapivě Hlídky poté, co Zdislavu odhalily, udělaly docela dost. A zdá se, že v této oblasti doposud poměrně solidně spolupracovaly.

Dobrou zprávou pro obyvatele Prahy tak je, že po velké akci Hlídek ve Stromovce byla zničena většina Jiných pod kontrolou Zdislavy (poz. redakce: upřímnou soustrast pozůstalým) a tím se částečně snížilo riziko lavinového šíření nákazy.

Další dobrou zprávou, tentokrát pro nakažené, je, že Hlídky odhalily způsob jak nákazu zvrátit. Pokud se naše zdroje nemýlí, tak pomocí speciálně Hlídkami vyvinutého rituálu je možné nákazu z pokročilého stadia dostat do stadia počátečního a následně zlomit jako kletbu.

Poslední pokus Hlídek řešit „problém Zdislava“ se bohužel nesetkal s takovým úspěchem. Podle našich zdrojů do návodu na rituál, který se odehrával od pozdních nočních hodin až do časných ranních hodin a o jehož provedení se záměrem očistit celou Prahu redakci osobně informoval Nejtemnější Václav Polák, neměl naprosto žádný efekt. Podle zdrojů Jiné Pravdy návod k rituálu Hlídky velice nákladně získaly od jisté Jiné, jejíž identitu ani příslušnost ke světle či tmě se bohužel nepodařilo s jistotou určit. Doufejme jen, že Hlídky vědí přesně, do koho vložily svou důvěru a že jsou s onou osobou stále v kontaktu a pracují na funkční verzi rituálu… nebo alespoň ověří, že koupily to, co chtěly.

Je tedy v Praze bezpečno?

Bohužel si musíme připustit, že co se týče Zdislavy a jí ovládaných Jiných, tak není. Zdislava je stále na svobodě a naopak se zdá, že přebírá iniciativu a Hlídky zatím nemají tuto hrozbu, přes všechnu jejich nespornou snahu, pod kontrolou. Světlou stránkou je, že existuje lék a kdo útok Zdislavy či jejích pohůnků přežije, má slušnou šanci se zotavit. Věříme, že Hlídky opět přeberou iniciativu a brzo najdou řešení. Za redakci jim přejeme hodně zdaru!

9 komentářů:

  1. Lol, Jiné A NAVÍC bez povolenky :-D přečti do Dohodu, na to papír nedostaneš :-D

    OdpovědětVymazat
  2. ten lék je jen vímisl farmalobby stejně jako vakcíny!!! viléčíme se samy!!! nechceme autyzmuz, pýchňete si to třeba do prdele!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ukázala svému doktorovi článek o tom, že vakcinace obsahuje rtuť! A víte, co se stalo? Další den mi poslal email s omluvou a všem pacientům rozeslal varování! Má to smysl, šiřte osvětu!

      Vymazat
    2. Hele já vám do toho nerad mluvím, ale autismus mi přijde pořád lepší než to, co ta nemoc prý dělá s Jinými...

      Vymazat
  3. Hlídky rozhodně zvládly udělat více, než redakce, která se naivně schovává v Šeru a myslí si, že tam Zdislavci nepolezou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravověrní nemusí se bát, neb znamení toto věstí, že konec je blízko! A bylo řečeno "I shromaždětež všecky věrné na vrcholu hory, a čekejte příchodu Pána." Neschovávejte se, nespoléhejte na světskou sílu, jelikož přichází On a Jeho je moc i sláva. Démony svrhne do propasti a mor, jež polovinu lidstva byl vyhubil zažehnán bude a nastane království nebeské na zemi.

      Vymazat
    2. Ty krávo to musí bejt matroš! Chci taky, ale ven kvůli tomu radči nepolezu.

      Vymazat
    3. Je to amatér! Měli mu nakopat prdel! A byl by klid!

      Vymazat