pátek 22. března 2019

Charistarch se stará

(RL) Velký Mág Charistarch se po roce aklimatizace aktivně zapojuje do dění v Praze. 

Tak jak Velký Mág Charistarch sdělil v  rozhovoru s Jinou Pravdou, po svém příjezdu do Prahy chtěl kontaktovat některé své známé, se kterými má dobré vztahy, a tyto vztahy znovu oživit. Strávit pár večerů s přáteli, popít, popovídat si co je nového. Vypadá to, že tuto fázi už má Velký Mág za sebou a začal se zajímat o své okolí, neboť na některé problémy, jak se zdá, se samy nevyřeší. A tak Charistarch přiložil pomocnou ruku k dílu. 

První takový počin, kdy Velký Mág musel osobně pomoci, byla oprava ochranné bariéry štábu Denní Hlídky, kterou Charistarch za pomoci lidské oběti pro DH Praha opravil. Bohužel se nám nepodařilo s jistotou zjistit, zda za lidskou oběť byla vydána povolenka, nebo byl obětován lidský život "v rámci výkonu práce Hlídky". Vyjádření Hlídek bohužel nebylo v době vydání tohoto článku k dispozici. 

Druhá, větší starost, kterou Velký Mág začal řešit, se týká neduhu, který Prahu sužuje již delší dobu. Zdislava a její nakažení sužují jiné v Praze již od jara 2018 a ani bezmála za dva roky Hlídky nedokázali proti této hrozbě účinně zasáhnout. Nákaza stále bují, rozvíjí se a představuje hrozbu i pro všechny Jiné, Hlídky nevyjímaje. Ať již je to nehoda, přílišná důvěra ve vlastní schopnosti nebo přímo zlý úmysl, nákaza si dokázala najít svou cestu. Za léta jejího působení se ekosystém těchto nakažených predátorů rozbujel. Již to není pouze Zdislava a nemyslící, hladové hordy. V Praze působí nejméně dvě seskupení nakažených s vlastními ambicemi. Hlídky jsou si působení těchto dvou skupin, vedených výjimečně rozvinutými predátory nazývanými jako "Batman" a "Chuck" vědomi a snaží se proti nim, zatím zcela bezúspěšně, zasahovat. Bohužel, ani když bojový výjezd obou Hlídek dorazil na místo konfliktu, kde si Chuckova parta vyřizovala s Batmanovou partou účty tak nedokázala ani jednoho z vůdců zpacifikovat. Je zřejmé, že Hlídky nemají situaci pod kontrolou. A zde přichází Velký Mág, který se spojil se svými "známými, se kterým má dobré vztahy" Nejvyšší upírkou Alexandrou Zychovou a Richardem Novotným. Slečna Zychová, pověřena Inkvizicí, se problémem Zdislaviny nákazy intenzivně zabývá a Charistarch s panem Novotným byli ochotni a schopni vypomoci. Včera v nočních hodinách úspěšně Richard Novotný a Velký Mág Charistarch zlikvidovali výše zmiňovaného predátora v nejvyšším možném stádiu nákazy, Chucka a zajistili jeho tělo s čistým vzorkem Pražské Nákazy pro výzkum v Inkvizičních laboratořích. 

Velký Mág Charistarch myslel vážně, když řekl, že je na každém, aby si zametl před vlastním prahem, jestli bude pouhým konzumentem nebo se pokusí aktivně přistupovat k věcem v místě svého bydliště. On si svůj domácí úklid udělal a můžeme očekávat, že jeho o sousedské výpomoci Praze a Hlídkám nebudeme psát naposledy.

3 komentáře:

  1. Cože?! Voni pičuse Novotnýho konečně vykopli z Denní? To je asi jedniná dobrá správa v celym článku!!! Lexa si za mafijánský prachy votevřela laborku a velkej mág ukazuje, jak je velkej. To zase bude v alejích nablito.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áááá, první internetovej expert je tady :D

      Vymazat
    2. To sou sračky. Novotnej samozřejmě v hlídce je. Když inkvizice někomu něco nakáže, je asi jasný, že se tomu pak věnuje. Hlídkám se povedlo udržet tendlecten, veřejnej pořádek a nemáme tu žádný stanný právo. A že má velkej mág víc přostředků než vědmák jako já, kterej si sotva magicky ohřeje čaj, na tom asi taky není nic divnýho.

      Vymazat