pondělí 16. února 2015

Svatba Jakuba Radosty a Elizabeth Sue

Jak asi většina čtenářské obce ví, včera okolo osmé hodiny večerní proběhl v Elysiu svatební obřad, při kterém byli sezdáni operativec Noční hlídky Jakub Radosta a upírka Elizabeth Sue.
Přípravy na obřad (včetně podepsání lidských listin a manželské smlouvy, které proběhlo několik dní předem) i obřad samotný proběhly v pořádku - snoubence oddal koryfej Viktor Trachta, novomanželé přijali více i méně vřelé gratulace od přítomných a vybalili svatební dary, mezi kterými se našla jak poukázka na rakev, tak i česnek, a právě se chystali rozkrojit svatební dort, když tu náhle...

Do salonku vstoupily čtyři mladé ženy, přišly k novomanželům a vyslovily přibližně následující:

Vaše manželství bude bouřlivé jako moře,
tiché a klidné jako hladina za bezvětří,
budete si navzájem muset být světlem,
abyste se jeden druhému neztratili...
Ale to světlo nevydrží příliš dlouho. 

Pak tyto "sudičky" nechaly vyděšenou nevěstu i s ženichem za zády a odešly, ale dvě z nich omdlely už v chodbě, která spojuje místnosti Elysia, další odchytil někdo z přítomných Hlídkařů, a poslední se pokusila utéct, ale i tu se nakonec podařilo Hlídkařům vypátrat a přivést zpátky.
Z výslechů, které následovaly, vyplynulo, že dívky si nepamatují, co dělaly posledních několik hodin, jedna z nich si dokonce jako poslední věc vybavovala sobotní procházku. 

Nejsvětlejší Prahy tisku řekl, že tato "podivná událost" bude řádně vyšetřena. 
Poněkud znepokojenou nevěstu se jejím nejbližším podařilo rychle uklidnit a zábava začala opět probíhat v plném proudu - když nevěsta házela kyticí, podařilo se ji chytit Anke, hlavní družičce a organizátorce celé akce (mimochodem, má poklona za sehnání tak skvělého dortu). Zbytek večera probíhal opět hladce podle plánu a návštěvníci se dobře bavili.

Denisa Lávková

Žádné komentáře:

Okomentovat