sobota 28. března 2015

Rituál, který hledá cestu

Dne 22. března 2015 se na Vyšehradě okolo 18:00 odehrál rituál Vegvísir, jehož provedení v Praze si vyžádala Trojí patronace. Rituál prováděli operativci Denní i Noční Hlídky. Přihlíželi jak jejich kolegové, tak příslušníci ALDy, a objevil se i dr. Zelený. Rituál samozřejmě bedlivě sledovala i členka Trojí patronace, Rebecca Taussigová, a s jeho přípravou pomáhal Jacques Bouchard, odborník na prováděný rituál. Jako inkviziční dozor byl přítomen magistr Trachta.

Jakkoliv z řad přihlížejících padala silná slova, rituál nakonec ani nesrovnal Vyšehrad se zemí, ani nezpůsobil nenadálé vylití Vltavy z břehů. Šestice, která rituál vykonávala, odrecitovala mantru a po chvíli se vydala od mandaly směrem k chrámu sv. Petra a Pavla. Nakonec se zastavili u Myslbekových soch... Mezi podstavci stála krásná tmavovlasá žena, samotná kněžna Libuše...

Z rozhovoru, který vedla se šesticí, vyplynulo, že jsou dva způsoby, jak uklidnit a znovu uspat bytost, která v Praze vyvolává události s pohádkovými scénáři. První mluví o šťastném ukončení pohádky pro tu, která sama pohádky způsobuje. Druhý o zopakování rituálu, který ji probudil.

Po tom, co kněžna domluvila a odešla, šestice rituálníků se v bolestech svezla na zem... Jejich kolegové a přátelé jim ale okamžitě pomohli a všichni účastníci rituálu i přihlížející jsou v pořádku.

Rebeccu Taussigovou a Jacquese Boucharda odvezl Magistr Trachta hned po rituálu směr Amsterdam, aby rituální aktivitu vysvětlili a podali hlášení svým nadřízeným.

Pro které řešení nastalých problémů se Hlídky rozhodnou? Co je zač ona tajemná bytost s pohádkovými příběhy? Jaký rituál a kde ho zopakovat? Jestli tento rituál měl přinést odpovědi a opravdu se tak stalo Vás budu průběžně informovat. Prozatím to vypadá, že rituál, který má cestu hledat, spíše další otázky vyvolal...

Žádné komentáře:

Okomentovat