pátek 2. března 2018

Je Praha připravena na příliv nelegálního dobra?

(RL) Musel si toho povšimnout snad každý Jiný. Slunce svítí jasněji, mráz čaruje lidem bodré, zdravě červené tváře a celý svět se usmívá. Časně z rána pracující lid s písní na rtech vyráží budovat a po večerech se studenti a jiná omladina vesele, ale v mezích slušnosti baví. A Světlu se daří.

Jako by na Prahu konečně přišlo duševní jaro po vynesení smrťáka Charistarcha a Praha odhodila svůj tradiční, Temný háv. Někdo by mohl říci, že nás čeká idila, je tomu ale skutečně tak?

Jiná Pravda se nebojí podívat se na věc i v jiném světle. Světlu se skutečně v Praze po dlouhých letech začíná dařit a změna se blíží. Tato změna neunikla pouze Jiným v Praze, ale je znatelná téměř globálně. Jedním z logických důsledků je migrace. Světlá atmosféra města vypudí část temných a s jejich odchodem se oslabí stávající funkční, byť temné, struktury. Na druhé straně již teď je patrný příliv Světlých novousedlíků, který se v blízké budoucnosti budou chtít entusiasticky vměstnat do vzniklých skulin a činit dobro. Přijde Vám to jako recept na potíže? A k tomu si přidejme fakt, že ani mezi Světlými migranty nebude jednota. Budou pocházet z nejrůznějších lokalit a kulturních prostředí. Jejich zvyky, výklad Dohody a znalost místních norem to vše bude, mírně řečeno, pestré.


A my se ptáme, jsou Hlídky připraveny? Dokáže Noční hlídka udržet pořádek v rozsypávajících se temných strukturách, bojujících o své přežití? A dokáže se Denní hlídka, pod vedením čerstvého Nejtemnějšího, definitivně osvobodit z něžné náruče odkazu Charistarcha a vypořádat se s nárůstem nadšeného, divokého dobra? Čekají nás velké výzvy pro novou budoucnost a Jiná Pravda hodlá být u toho!

6 komentářů:

  1. Já jsem slyšela, že prý blízký východ je plný světlých. A teď už je jasno, stěhujou se sem.

    OdpovědětVymazat
  2. "Přijde Vám to jako recept na potíže?"

    Ne, přijde mi to jako kurva dobrá změna!

    OdpovědětVymazat
  3. dam petikilo tomu kdo se odvazi rict lexe do oci ze je rozsypana temna struktura

    OdpovědětVymazat