neděle 4. března 2018

Světlo v Holešovicích - je skutečně světlé?

(PDS) Když se před zhruba dvěma lety v Holešovicích objevil mecenáš a podporovatel Světlých I. S. Gribojedov, mnozí rezidenti této pražské čtvrti to uvítali s nadšením. Ulicemi se rozléval pocit bezpečí a klidu spolu s vírou, že se pražských Světlých zastane i někdo jiný než Noční Hlídka. Měli ale tento pocit všichni Jiní obyvatelé Holešovic? Nebo je to jen jedna strana mince? A pokud ano, jak vypadá ta druhá? Těmto tématům se budeme věnovat v příštích několika odstavcích.

Mladá upírka v neděli ráno vstane, uvaří si kávu a v županu sejde dolů na ulici, kde si zapálí cigaretu. Dělá to tak každé ráno, kdy nemusí do kanceláře účetní firmy, pro kterou pracuje. V klidu pokuřuje a sluní se, ale najedou jí na zádech naskočí husí kůže. Pár metrů od ní, u vedlejšího vchodu, postává vysoký léčitel ve středních letech, skenuje ji a tváří se tak, že se dívka rozhodne típnout nedokouřenou cigaretu a uteče zpět do svého bytu.

Páreček vlkodlaků těsně před půlnocí sedí na tramvajové zastávce, líbají se a vyměňují si komplimenty. Najednou k nim přistoupí několikačlenná skupinka zaříkávačů a jasnovidců a začne jim vyhrožovat, že jestli okamžitě nezmizí, rozbijou jim držky. Vlkodlaci se brání, že nic špatného neudělali, a když si to Světlí nenechají vysvětlit, skočí do Šera, promění se a utečou.

Těhotná vědma nakupuje v řeznictví něco k večeři. Když vyjde z obchodu, obklopí ji několik léčitelů a obrateňů a zabrání jí v odchodu domů. Řvou na ni, že takoví, jako je ona, můžou proklít jejich děti a jsou nebezpečím pro všechny Jiné. Po chvíli přichází zástupci obou hlídek a žádají přítomné Světlé, aby se rozešli do svých domovů a vědmu nechali napokoji. Členové samozvané "domobrany" se s hlídkaři hádají a jsou čím dál agresivnější, nakonec je nutné ze strany hlídek použít několik freezů a zapletení, aby se situaci vůbec podařilo uklidnit.

I takto mohly vypadat situace, ke kterým v Holešovicích v té době ve značné míře docházelo a nadále k nim občas dochází. Mnozí Temní se přestěhovali nebo změnili práci, aby se nemuseli pohybovat v místech, kde se necítí bezpečně.

Světlí, kteří berou spravedlnost do vlastních rukou, jsou často nebezpečnější, než běžní upíři a vlkodlaci, kteří dodržují Dohodu.

Když jsou navíc členové "Světlé domobrany" zásobení hůlkami s šerými modlitbami a trojitými ostřími z dílny I. S. Gribojedova a opilí pocitem, že jim nikdo nic nemůže, protože za nimi výše jmenovaný stojí, mají tendenci k větší agresivitě a ohrožují utajení světa Jiných.

14 komentářů:

  1. Není to pravda - ale mohla by být!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. random civilista5. března 2018 v 11:26

      To je zajímavý, že jsem v Holeškách zažil přesně takovouhle dementní šikanu. Ten co to psal očividně taky.

      Vymazat
  2. Máte sousedku naproti přes chodbu. Je to pěkná milá holka, je jí asi třiadvacet, stará se tam o svojí babičku a studuje na zubařku. A jednoho dne takhle při cestě domů vidíte, že má pootevřený dveře, tak to jdete v šeru zkontrolovat. Holka tam leží na zemi, rozsápaná na kusy, a nějaký vágus jí vylizuje zbytky krve z krku. Když vás uvidí, zamává vám před očima papírem se slovy "Sorry vole, přirozenost"


    To si fakt pobrečim, že támhle nějaká čůza nedokouřila svý cígo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. random civilista5. března 2018 v 11:41

      Tyvole kámo, ty to máš v hlavě srovnaný. "Jseš jinej než já, tak chcípni hlady!" Budoucí rytíř světla in da making, pyčo.

      Vymazat
    2. chces zrat lidi jo? tak to jako fakt chcipni!!!

      Vymazat
    3. a pod do me, uz dlouho sem neslysela tu o svetlych fasistech!

      Vymazat
    4. No to tu chybělo, další moralista pro kterého je celý ten business se žraním lidí jen kulturní odlišnost, kterou se musíš povinně naučit tolerovat. Jako vážně?

      Vymazat
    5. random civilista5. března 2018 v 15:15

      Aha aha, chceš neumřít hlady = seš svině, ale já si tu budu vobhajovat genocidu dvou druhů a budu těžkej king. Ty musíš bejt one crazy madafaka.

      Vymazat
    6. Náhrady, woe. Slyšels už o nich?

      Vymazat
    7. random civilista5. března 2018 v 15:47

      Did you just assume my gender?

      Vymazat
    8. Of course my precious sparkly snowflake ;)

      Vymazat
  3. No krindapána, ten zlý světlý na tebe udělal bubu? Neboj, Lexa na něj pošle svoje lidi, ti mu jako obvykle zlámou ruce, a všechno zase bude v nejlepším pořádku.

    OdpovědětVymazat
  4. Mladá upírka si jen tak pokuřuje, když v tu ránu, kde se vzal, tu se vzal, objevil se hřmotný léčitel! A hned co jí zmerčil, použil své mocné obvaz-fu... A totálně jí vyléčil rakovinu plic, na kterou měla zaděláno.

    OdpovědětVymazat