sobota 16. března 2019

Pražští Jiní zakrývají svou aktivitu

(RL) Někdy je opravdovým potěšením vidět, že mezi Jinými se skrývají osoby, které místo násilí a magie používají k zakrytí světa Jiných obyčejnou novinařinu.  Dovolte abychom v Jiné Pravdě přetiskli článek, který vyšel konvenčním tisku a který výborně posloužil svést smrtelníky ze stopy. Jen tak dále a snad jednou přispěje neznámý Jiný i do Jiné Pravdy.

Rafinované rekvizity děsí místní obyvatele

Dejvičtí obyvatelé měli možnost zažít naprosto děsivou podívanou. Dvojice studentů se rozhodla natočit fantaskní film bez použití počítačových animací. Výsledky však předčily jejich očekávání, když několik místních obyvatel začalo věřit, že před jejich domy probíhají skutečné okultní rituály. Za nadpřirozené divadlo ovšem mohla vrstva latexu a speciální barvy reagující na změny teplot. Dvojice údajných pachatelů se raději rovnou přiznala, když se dozvěděla, že jejich zkouška osvětlení způsobila nečekaný poprask. Přinášíme vám rozhovor s vycházejícími hvězdami stříbrného plátna, které jste měli možnost vidět na Divoké Šárce.

Čeho jste se pokoušeli dosáhnout?

Cílem bylo vytvořit scénu, ve které se podaří zacelit rány velice potrhaného člověka, jakoby na pokraji smrti. Jedná se o velice složitý úkol, obzvláště když nemáte možnost scénu animovat v počítači. Barva se mění s tělesnou teplotou a scénu je tedy třeba natočit velice rychle. Světlo také hraje velikou roli v tom, jak divák scénu vnímá.

Hodláte v podobných veřejných zkouškách pokračovat?

Samozřejmě! Dokonce jsme už dostali několik tipů na zdokonalení našich postupů. Vděčíme za ně dokonce té samé dámě, která nás upozornila na to, že lidi skutečně tím filmem děsíme ještě před vstupem do střižny. Zapomněl jsem se zeptat na jméno, tak doufám, že ocení, že její nápad se sumerským písmem hodláme zapracovat do designu filmového rituálu. Rozhodně si ale dáme větší pozor na označení natáčecího prostoru. Dost nás překvapilo, jak reálně může scéna vypadat pro někoho, kdo si nevšimne kamery.

A o čem ten váš projekt vlastně bude?

Představte si svět, kde téměř každý má nějaké magické nadání, ačkoliv většinou slabé. Něco jako Harry Potter, ale temnější, je tam více krve a máme i sexy upíry. Hlavní hrdinka se dostane do skupiny, která se snaží svůj potenciál rozvíjet. Později ale zjistí, že se většina z nich zaprodala temné síle. Musí se rozhodnout, jestli bude svou novou rodinu následovat, nebo jestli dokáže odolat tlaku této okultní společnosti.

Kdy můžeme očekávat uvedení do kin?

Žertujete? Ne, tohle není film do kin. Uvědomte si, s jakým rozpočtem tu pracujeme. Budeme rádi, když to dotáhneme do konce, vyvěsíme na Vimeo a pak založíme Patreon pro náš další projekt. Podívejte se třeba na sérii The Gamers. První film ukázal vhodný koncept a zpracování a fanouškovská základna pak pomohla vytvořit naprosto úžasné filmařské kousky.

Dobře, tak kdy to vyvěsíte na internet?

Odhadujeme někdy během příštího roku. Pořád je toho dost na práci. Sotva jsme začali natáčet. Ale jestli i první zkoušky mají takový ohlas, mělo by to stát za to.

Žádné komentáře:

Okomentovat