pátek 26. dubna 2024

Podivné nedorozumění NH s upírem

(AV) Že mají  členové NH reputační problém směrem k upírské komunitě Prahy, jsem psala už před rokem. V následujícím článku, ve kterému se mi podařilo získat snad rekordní počet vyjádření různých Jiných, popíši další zvláštní interakci jednoho upíra s NH Praha.

Upír Filip Brousek se vydal v neděli 21. dubna v šest ráno na Bílou horu za účelem lovu své oběti, na kterou měl řádnou povolenku. V průběhu vábení mu však oběť zabila chiméra. Politováníhodná okolnost, u které se ale rýsovalo vhodné řešení, protože, se na místě objevila hlídka, a podle pana Brouska "sám zástupce Nejsvětlejší Blackland se mi na místě dušoval a sliboval, že mi NH vystaví nové povolení k odlovu a on sám se o to osobně postará. Stejnou věc sliboval na tribunálu v 9 hodin ráno nejvyšší upírce Alexandře Zychové, že nenechá její upíry o hladu. U tohoto slibu se vyskytoval také sám Nejtemnější".

Pan Brousek se později na vyzvání Nejsvětlejší Niny Kaucké objevil na štábu NH za účelem vyzvednutí slibované nové povolenky k lovu, místo níž ale dostal náhrady a jeho námitky byly umlčeny konstatováním, že si "má počkat na nové povolení vycházející další rok".

Co na věc říká výše zmiňovaný zástupce Nejsvětlejší Christopher Blackland? CB: "Analytika nám vyhodila výjezd na Bílé hoře. Když jsme tam přišli, zhmotnila se nám prakticky pod nohama chiméra. Její přítomnost způsobovala psychické poškození všem účastníkům včetně nás. Bohužel, lidi jsou křehčí než Jiní a daný člověk nepřežil. Upír byl naštvaný. Řekl jsem mu, že mu nejsem schopen vydat jinou licenci, protože to je pravomoc pouze Nejsvětlejší, nicméně ať si licenci u sebe zanechá a dojde k nám na štáb. Slib, ze kterýho mě daný Jiný obviňuje, bych nemohl udělat, protože jsem nikdy neměl a snad nikdy nebudu mít oprávnění vydávat licence k lovu."

Pražští upíři jsou tímto incidentem znepokojeni, není to totiž podle nich první situace, kdy s nimi NH zachází obdobným stylem a obávají se, kam až situace bude eskalovat. Pan Brousek pro redakci uvedl, že to považuje za "nestoudnost, která jen a jen ukazuje na to, že upíři pro NH nic neznamenají a mohou si s námi zacházet jak se jim zlíbí. Ze zápisů víme, že to není první situace, kdy se s upíry zachází tímto stylem, a pokud se s tím něco neudělá, určitě není ani poslední".

Nejsvětlejší situaci vyhodnocuje jako "jedno velké nedorozumění". Pan Blackland podle ní neměl kompetenci udělat ve věci konečné rozhodnutí a věří, že si toho byl vědom. Nastínil prý jednotlivé možnosti, z nichž jedna byla i možnost vydání nové licence k lovu. "Jednalo se ale o bezprecedentní situaci, kterou bylo potřeba posoudit. Poskytli jsme proto adekvátní množství náhrad a naše vyjádření, že se jedná o politování hodnou a nepříjemnou situaci. Vypsat nové povolení k lovu za mě není adekvátní řešení. Je to jako když v lidském světe dojde na nějakou přírodní katastrofu, také vám pak nikdo automaticky nekompenzuje případnou ztrátu v plné výši, zničený dům není znovu postaven nový, je to mnohem složitější", dodává.

Zástupkyně Nejtemnějšího Josefina, která se nedělního výjezdu na Bílé hoře účastnila, je přesvědčena, a je ochotna to případně odsvědčit, že došlo ke slíbení vydání nové povolenky. "Jestliže má pan Blackland problém s tím, že neví, co si může dovolit a naslibovat, tak ať tuto pozici nedělá. Když už se Nejsvětlejší dostala do takové situace, tak by měla stát za svojí hlídkou a tu licenci vydat, ačkoliv se jí to nelíbí a má nějaké objektivní důvody. Naslibovat civilistovi hory doly, a pak to neudělat, tak to podlé mého může vysílat signál, že se jim nedá věřit."

Nejtemnější se podivil se nad tím, že se NH snaží aplikovat lidské principy do své práce. "V lidském soudnictví také třeba stačí třeba pouhý záměr pro to, aby se úmyslné ublížení nebo pokus o vraždu považoval za vraždu. Velká Dohoda funguje jinak. Snažit se aplikovat pravidla pojišťovnictví lidského světa na náš svět, je silně pokrytecké. Navíc se tu nebavíme o tom, jestli ten Jiný dostane zpátky toho poškozeného, my řešíme, jestli je schopný žít plnohodnotný život. To je velký rozdíl. Nabídla byste osobě, která je na vozíčku, že by také mohla chodit o berlích?"

K věci se mi vyjádřila také Krista Černá, zástupkyně Nejsvětlejší, která, jak jsem dnes byla informována, je pověřena zastupovat Nejsvětlejší v komunikaci směrem k DH a médiím. Ta situaci shrnuje takto: "Panu Brouskovi sice zabila jeho oběť chiméra předtím, než jsme tam dorazili, protože se objevila nečekaně. Pan Brousek je ale díky naší práci naživu. To mi přijde zásadní zmínit. Rozumíme tomu, že je smutný, ale pokusili jsme se udělat maximum. Nebylo možné vydat mu další licenci k lovu, protože nechceme nastavovat precedens, že pokud se mimo naši kontrolu cokoliv stane zamýšlené oběti lovu, tak je tam automaticky nárok na novou licenci. Obáváme se možnosti, že by začalo docházet k machinaci s licencemi. V lidském zákoně je to například tak, že existují jisté vyšší události, na které se třeba také nevztahují možnosti pojištění. My jsme ztrátu oběti více než kompenzovali; dali jsme mu víc náhrad, než kolik by dostal, kdyby tuto licenci prodal. Mrzí nás, že je pan Brousek nespokojen s naším postupem, protože jsme udělali maximum pro zajištění jeho života a zdraví".

Tento nešťastný incident má nakonec pro pana Brouska uspokojivé řešení. Do věci se totiž vložila sama Alexandra Zychová, která mu předala vlastní novou licenci. Redakci se podařilo získat dokonce fotografii tohoto dojemného momentu, kterou přikládám.

14 komentářů:

  1. Nahrady se menujou NAHRADY z dobryho duvodu nejsou to samy jako si poradne zalovit a kdo vi jesli naka chymera vubec byla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sam jsi nahrada

      Vymazat
    2. TVOJE MAMA JE NAHRADA

      Vymazat
    3. Tvoje máma je tak tlustá, že by z ní bylo víc, jak jedna náhrada.

      Vymazat
  2. Super.
    Takže slyšíte to lidi?
    Když nemáte povolenku za Zychovou!

    OdpovědětVymazat
  3. Že se světlým nedá věřit, víme už dávno, ale teď nám vyloženě chčijou na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť!

    OdpovědětVymazat
  4. Milovnik CISTE magie26. dubna 2024 v 19:17

    Byvaly doby, kdy byla snaha tuhle krvepijnou pakaz, a jim pribuzne mrtvoly pozirajici vlkodlaky, dostat do patricnych mezi!
    Tohle nejsou Šerem vyvoleni, ale Šerem prokleti, kteri se mohou nekontrolovane mnozit a jejichz bezzuzdne pocinani nas jednou vyzradi pred lidmu, a ti nas doslova usmazi svymi technologickymi hrackami!
    Krvepijcum je potreba ucinit pritrz nez si nas podmani!
    Jesteze uz si v DH zacali delat poradek a odstranovat je z ridicich mist!
    Za CISTOU magii!
    Proti promenencum!!
    Šerou modlitbu na ne!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tvl, taký tu byli, jo.
      A Češi je hnali jak svince. Zasratý bílý náckové, táhněte do háje!

      Vymazat
  5. upiri by mjeli fladnou, jsme nejlepci! at zije zychiva! !

    OdpovědětVymazat
  6. nejzvetlejsi octup!

    OdpovědětVymazat
  7. Sory jako, ale tady každej neví, co je to chiméra a tenhle přístup redakce mě sere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že chybí vysvětlení, ale co čekat od redakce takového seznachtivého plátku?

      Vymazat
  8. Tyvole my nejsme žádný vozíčkáři debile!

    OdpovědětVymazat
  9. Takže Noční hlídka neplní slibi. Banda zmrdů fakt

    OdpovědětVymazat