úterý 25. dubna 2023

Objektifikace upírek? Ne, říká NH Praha, jde o nekontrolovaně se šířící vtip.

(AV) Ve čtvrtek jsem vyslechla z úst Nejtemnějšího a šéfky operativy DH Dominiky Vörösmarty-Konrádové osočení na adresu NH Praha, které se týkalo údajného doporučení novopečeným hlídkářům, že při komunikaci s upírkami se jim mají koukat do výstřihu.

Jiná Pravda nechce zavírat oči před sexuálním obtěžováním, a proto jsem se obrátila na zástupkyni Nejsvětlejšího Kristu Černou, s prosbou o vyjádření. 

Tato hláška vznikla asi před 12 lety, vypátrala jsem, že původcem je zkušená léčitelka Viktorie Tesařová. Předpokládám, že pokud to DH vytahuje nyní a snaží se z toho udělat kauzu, tak si na to možná vzpomněli v alkoholovém nebo drogovém opojení, což je u nich poměrně časté.

S Viktorií Tesařovou jsem se následně spojila a ptala se podrobnosti.

AV: Jak podle Vás vznikla zmiňovaná průpovídka?

VT: Myslím, že jsem tenkrát byla nejsvětlejší a vrátil se mi nějaký z mých hlídkařů z výjezdu s tím, že se během toho výjezdu a dostal pod Dominantu. Tak jsem se jim snažila vysvětlit, že prostě upírům nesmí koukat do očí a mimo jiné během toho večera padlo z mých úst, což mi rádi opakují, že pokud se nedokáží soustředit na nic jiného, tak se mají upírkám kam koukat do výstřihu.
Každopádně se to později chytlo jako taková roztomilá anekdota. Řekněme, že  především vědmy tou dobou měly tendenci dělat kariéru hodně přes minisukně a hluboké výstřihy a podobně, zatímco já prostě nesnesu sukni kratší jak nad kotníky. V kontrastu s tímto vlastně to moje vyjádření znělo velmi úsměvně.

AV: Vy jste to ale řekla v pozici, kdy jste byla Nejsvětlejší. Nemohli si to hlídkaři vyložit jako oficiální stanovisko autority, a tím pádem vlastně příkaz?

VT: Myslím si, že tohle bylo v tu chvíli poměrně dost jasné. Nikdy to nebyl rozkaz. Bylo to prostě a řekněme vysvětlování vzniklé chyby. Ve chvíli, kdy je 3 ráno, vy lítáte celou noc po výjezdech a pak zjistíte, že vám nějaký výjezd nevychází, protože se kolega dostal pod Dominantu, a tudíž poslouchal toho upíra, kterého měl zatknout, tak i osoba ve vedoucí pozici říká slova, která nikdy neměla být slyšena.

AV: Vyjádření se týkalo specificky upírek, přemýšlela jste o nějakém doporučení kam, by se měli operativci koukat upírům? Ptám se proto, že jsem se o existenci této poučky dozvěděla od současného Nejtemnějšího, který si stěžoval, že si připadá disharasovaný. Velmi ho zajímalo, kam by se mělo případně koukat jemu.

VT: Ve skutečnosti ten hrudník funguje stále velmi dobře, protože je tak zhruba v té patřičné výšce, kdy je vidět, že se koukáte na dotyčného a přitom není dost blízko očí na to aby se člověk chytil do té dominance.

AV: Tušíte, proč se vaše slova stala tak populární i v rámci Denní Hlídky?

VT: Upřímně řečeno, myslím si, že je možná i opravdu pobavil ten kontrast mezi tím, jak chodím obvykle oblékaná a tímto výrokem. Je pravděpodobné, že se k nim nějak dostal, protože to opravdu bylo vždycky bráno jako anekdota.

AV: Nebylo by ale vhodné to v určitou chvíli zarazit, aby člověk nedával prostor nějakému sexuálnímu obtěžování?

VT: Čím více se to budu pokoušet zarazit, tím větší tlak Temní na tuto hlášku budou vyvíjet, a budou se jí naopak snažit snažit šířit a prohlašovat za oficiální rozkaz či něco takového.

AV: Mám ještě poslední otázku, která nesouvisí úplně s tím s touto s tímto výrokem. Když jsme se spolu bavili, tak jste prohlásila, že některé vědmy dělaly kariéru přes krátké sukně a výstřihy, a že vy sama nesnesete příliš krátké sukně, a tak vám to přišlo zvláštní. Znamená to, že k ženám, které se oblíkají jinak než vy, přistupujete jinak?

VT: Ve chvíli, kdy je potkám ve 3 ráno na výjezdu, je mínus 10 a vidím je v minisukni a punčocháčích tak k nim přistupuji trošku jinak. Horký čaj nabízím primárně jim a  posílám do auta primárně je.

Podařilo se mi tedy zjistit, že se nejedná o žádný oficiální pokyn nebo to tak rozhodně primárně nevzniklo. Pevně doufám, že doba postoupila dostatečně kupředu na to, abychom dokázali najít i jiné vtipy, než takové, které dehonestují ženy. Stejně tak vyhlížím lepší zítřky, kdy nebudeme karierní úspěchy žen automaticky považovat za neférové, a kdy teplý čaj a zajištění tepelného komfortu bude nabídnuto všem bez ohledu na délku jejich sukní.

8 komentářů:

  1. Tuhletu Tesaříkovou neznám, ale podobné pick-me-up girls bych vystřelila na Mars! Prý délka sukní !!!

    OdpovědětVymazat
  2. V dlouhý sukni si člověk shazuje hmoždíř a rozlívá vodu, naprosto chápu vědmy, které zvolí kratší dýlku. Já osobně kalhoty!

    OdpovědětVymazat
  3. My nejsme sexisti, jenom odvozujeme hodnotu ženy podle délky její sukně. Aha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svetlušky maj názory jako katoliban, překvápko.

      Vymazat
  4. Jasně, koukejme se upírkám a upírům do očí, sice vás u toho i ten nejslabší z nich může za pár vteřin mentálně ovládnout, ale hlavně že si nebudou připadat harashovaní a objektifikovaní. A to za vaši svobodnou vůli přece stojí, ne?

    Tady zase někdo myslel prdelí. To ta novinářka neví nic o schopnostech Jiných a neumí si udělat rešerše?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo nepozná rozdíl mezi -nečumte jim na kozy- a -koukejte jim do očí- ať neříká nic o myšlení prdelí.

      Vymazat
    2. Hej, nech ho bejt, takovou musel mít chudáček radost že toho slamněného panáka porazil a ty mu to kazíš!

      Vymazat