neděle 8. května 2022

Redaktorka zraněna při zásahu hlídek na Praze 13

(AV) Včera kolem jedné hodiny odpoledne se na místě zvaném Makču Pikču v srdci Centrálního parku na Praze 13 zúčastnila naše reportérka Alice Váňová výjezdu obou hlídek, ze kterého si bohužel odnáší poranění kolene, a pár dní ji proto budete vídat s berlemi.

Při cestě na oslavu u příležitosti návratu do Prahy upoutala Alicinu pozornost poměrně početná skupina elitních hlídkařů a hlídkařek, kteří se objevili v blízkosti metra Hůrka. Zanedlouho se na místě objevil také poněkud zmatený vlkodlak, který během rutinního hovoru se zástupci hlídek začal útočit na všechny přítomné. Naše reportérka, která měla původně v plánu monitorovat celou interakci za účelem detailního popsání výjezdových metod pražských hlídek, se tak rázem ocitla v ohrožení života. V běhu do bezpečí upadla a roztřesenou ji našli až členové DH.

Skupina byla záhy upozorněna, že se juniorní členové a členky hlídek účastnící se výjezdu, který ve stejnou dobu probíhal Na Bohdalci, dostali do vážnějších problémů. Došlo k rychlému vyhodnocení, že výjezd na Makču Pikču byl pouhou diverzní akcí, a než naše reportérka stihla zjistit podrobnosti, byli všichni pryč. Redakci se nicméně podařilo získat vyjádření od Dominiky Vörösmarty-Konrádové z PR oddělení DH:

"Na základe informácií od analytického oddelenia DH sme výjazd vyhodnotili ako nemalú hrozbu, očakávali sme konkrétnu skupinu Iných, ktorí sa venujú nekalým aktivitám. Tento predpoklad sa ale najskôr nepotvrdil a situácia vyzerala jednoducho riešiteľná. Ako sa napokon ukázalo, jednalo sa o o mnoho náročnejšieho protivníka, než sme odhadli po príjazde na miesto - v jeho prospech hral moment prekvapenia, ktorý získal tím, že naprosto bezskurpulózne klamal členom oboch Hliadok.

Po jeho náhlom útoku v neprehľadnom teréne nebolo možné útočníka dopadnúť, ale pátranie po ňom samozrejme stále trvá. Napadnutého člena NH sa nám ale podarilo bez meškania zachrániť a vyliečiť rovnako ako mňa samú - za to vďačíme našim schopním denním hliadkarom, ktorí neváhajú pomôcť komukoľvek, kto to potrebuje.

Máme niekoľko teórií, ktoré dôkladne preverujeme, a s každým novým poznatkom sa blížime k úspešnému určeniu príčin tohto útoku."

Chtěli bychom naše čtenáře a čtenářky ubezpečit, že se snažíme zjistit více informací. Zajímá nás zejména, kdo stojí za oběma výjezdy, a jaká opatření hlídky přijmou, aby se podobné situace neopakovaly. V nejbližších dnech vám přineseme exkluzivní interviews, která Alice chystá s Nejsvětlejším i Nejtemnějším. Budeme rádi za případné dotazy z řad našeho publika.

11 komentářů:

  1. Mam dotaz - ukážeš kozy? Nebo by jsis při tom taky něco zrakvila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, at ukaze kozy! Nejake reportaze z vyjezdu nikoho nezajimaji. KOZY, KOZY, KOZY

      Vymazat
    2. Jakkoliv toto jistě není vhodný způsob jak upoutat pozornost opačného pohlaví, v jednom možná míří správným směrem - co když je naše nová novinářka na práci v Praze opravdu příliš křehká?

      Vymazat
  2. Princezna, co strká nos kam nemá, neumí ani dávat jdnu nohu před druhou, ale do titulku si napíše "zraněna při zásahu hlídek," jako by ji tam zvali nebo co. Traaaapnyyyy!

    OdpovědětVymazat
  3. Civilista v nebezpečí během zásahu? To by se Kreuzwaldovi nestalo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná, ale ta Dominika má určitě lepčí kozy!

      Vymazat
  4. Novináři zranění při výkonu služby demokracii?
    Za Gerazima bylo líp!

    OdpovědětVymazat
  5. Tady resite kraviny a o clanek vejs sou v komentech Kristiny cecky. Kouknete tam NEZ TO SMAZOU !!!

    OdpovědětVymazat
  6. Beztak si za to může sama a udělala si to aby byla zajímavá

    OdpovědětVymazat