pátek 25. listopadu 2022

Cesta Slunce a Štěstí

(Inzerce) Unavuje Vás stálá eskalace magických zásahů mezi hlídkami? Děsíte se toho, kam povede boj o Velkou Dohodu krmený vzájemně si vyměňovanými povolenkami hlídkařů? My nabízíme jinou cestu, Cestu Slunce a Štěstí!

My věříme, že alternativou k neustálé gradaci magických zásahů je naopak jejich aktivní omezování. Méně magie v prostředí našeho sousedství znamená méně rizika pro všechny Jiné i lidi. 

Systém povolenek, byl zavedený Velkou Dohodou především k regulaci magických zásahů, proto aby se snahy magicky ovlivnit rovnováhu nevyeskalovaly do otevřeného konfliktu. Jak tento systém funguje dnes, vidíte sami. Obě hlídky našli cestu, jak tento limit účinně obcházet a nástrojem jim k tomu jsou právě povolenky, které měly zásahy limitovat. Povolenky puštěné do oběhu otevírají prostor pro, sice limitovaný, ale faktický magický boj mezi hlídkami. Boj, jehož obětí jsou běžní Jiní, nebo i lidé. A čím více povolenek v oběhu, tím více si mohou obě strany vyměňovat údery.

Naše cesta? My věříme tomu, že by povolenek mělo být méně, že by se neměly využívat a že by se měly aktivně stahovat z oběhu. Někomu se může jevit happening "pálení povolenek" jako ezoterický. Ale to je právě naše cesta, jak přiblížit obecnému povědomí způsob jakým deeskalovat konflikty, jak každý může přispět svou troškou k tomu, že povolenka, kterou nevyužije a trvale vyřadí, se nevrátí jinde kde napáchá škodu na našich blízkých, jak celkově zvýšit bezpečnost a smír mezi Jinými.

Funguje naše cesta? Ano, jsme o tom přesvědčeni. A nejsme sami! Dokonce i sám Nejtemnější vynakládá nesmírnou energii a úsilí na to aby naši aktivitu co nejvíce zdiskreditoval, neboť věří, že naše alternativa může mít reálný dopad. Dopad, který si hlídky zrovna nepřejí. Dopad, který povede k občanštější společnosti, kde mají hlídky méně moci a jsou si blíž k běžným Jiným. Dopad, který má potenciál změnit chod věcí tak jako ho známe dnes, kdy život Jiného má cenu papírku.

Pokud Vás napadají otázky, máte podobné obavy, kontaktujte nás. Rádi Vás uvítáme, představíme Vám Cestu Slunce a Štěstí a společně Vaše obavy a otázky probereme. Třeba najdeme i společnou řeč.

S přáním šťatsných, slunečných a bezpečných dnů 
Gabriel Padov

30 komentářů:

  1. Tu zas někdo myslí prdelí

    OdpovědětVymazat
  2. Hele když i Nejtemnější je proti tak to bude pecka! Let us in!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže všichni spáli svoje povolenky, ale Plápolák si je nechá. To se nemůže pokazit

      Vymazat
    2. Plápolák nikdy žádnou nepoužil, nikdo nemá koule po něm nějakou chtít, takže si stejně dělá co chce a inkvizice mu žere z ruky, tak jako k čemu to je

      Vymazat
    3. Plápolák má Slunce v duši, proto je to Plápolák. A řekla bych, že mu je tak nějak jedno, jestli si tu povolenku spálíte, je to Temnej. Ale Světlí asi bulet budou...

      Vymazat
    4. Jo no, bez povolenek nebudou lékařáky na Müttermüllerovu hlavu.

      Vymazat
  3. Hele, mně na jaře tvrdil, že jsou povolenky dobrý a špatný. Jak to teda je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tvrdil uz loni

      Vymazat
    2. No to je jednoduchý - ty jeho jsou vždycky dobrý, takže je může použít, povolenky všech ostatních jsou vždycky špatný, takže je může zabavit a potom použít. Duh.

      Vymazat
  4. To vůbec není špatný nápad. Vybrat povolenky od lidí, páč je samozřejmě nikdo nechce používat, tak půlku z nich možná dvě třetiny spálit, zbytek prodat a pak si koupit vilu na Bahamách. A jsme za vodou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Nezaložíme si vlastní kult s blackjackem a děvkama?

      Vymazat
  5. Vážený pane Padove,
    Pokud snahou o diskreditaci myslíte pokus o konverzaci s vaším členem při které vztekle odešel, neboť mu během pár minut došli argumenty, máte jistě pravdu. Jinak pouze lžete.
    Václav Polák,
    Nejtemnější města Prahy

    OdpovědětVymazat
  6. Co je tohle za řeči? Magie je jenom nástroj! Záleží na tom, jak se s ní pracuje. Není ani dobrá a ani zlá. Prostě je.
    A jak tedy může magie přinášet konflikt? Nijak. Protože ho přináší lidi. Pálením povolenek se ničeho nedosáhne. Tohle není cesta k míru. Ale cesta k neschopnosti...

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, vraťme se do doby kamenné a rozmlaťme si huby pazourkem! A pak to místo Balzámu sešijeme ovčíma střívkama. Já jsem pro!

    OdpovědětVymazat
  8. Kolárek je sexi jak dva keksi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krista je taky sexi jak dva keksi.

      Vymazat
    2. Chci mit kolarek ve svem hrejivem naruci <3 <3

      Vymazat
    3. Fuj, ten, kdo si chce cokoliv začínat s pánbíčkařema, to nemůže mít v hlavě v pořádku.

      Vymazat
    4. To už radši tu Kristu, co?

      Vymazat
    5. A co kolárka a Kristu naráz? <3 Ale věřící asi nepodporují polyamory, co? :(

      Vymazat
  9. Nikdy nevíte, jestli ze stromu někdo jiný vyrobí sukovici nebo skrin. Nakonec jde o svědomí uzivatele. A to nemáme ani my vsichni světlí, natoz aby jej měl nějaký satanista z DH.
    A co děláte s povolenkami vašich následovníků Vy, pane Gabrieli. Je to vůbec Vaše jméno? Nebo si usurpuje jméno "Bozí síla" jen tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte vůbec, co hlásá satanismus? Já, jakožto Světlý se k němu hrdě hlásím!

      Vymazat
    2. Ano, ale ne kazdý si uvedomuje, ze se svobodou prichází i zodpovednost. :)

      Vymazat
  10. Protože moje dny jsou velice bezpečné, když mě může srazit nějakej dement autem, a já si nemůžu ani zakouzlit štít.

    OdpovědětVymazat
  11. Vozembouch, ararat piksla bum. Varan hrál na varhany ritardando s kusem lnu. Ha! Taky umím být náhodným generátorem slov.

    OdpovědětVymazat
  12. Hlasatel utopie. Utopie je z principu nemožné dosáhnout, takže se běžte vycpat.

    OdpovědětVymazat
  13. Ta špína chce aby Jiní byli otroci lidí. Aby jsme vyčistili z krve to čím jsme. Takto to veřejně hlásí. My jsme Jiní a jsme na tom patřičně hrdí.

    OdpovědětVymazat
  14. lidi jsou dobrí jen jako žrádlo! hej zakladam cirkef žraní lidí

    OdpovědětVymazat