středa 11. května 2022

Aukce artefaktů přinesla vyvoleným cenné poklady, ostatním dávku sexismu i módní policie

(AV) 

EDIT: NT V. Polák včera redakci sdělil, a NH tuto informaci potvrdila, že situace ohledně upířích bejby výtržníků, kterou zmiňujeme v článku, spěje k úspěšnému řešení. Povolenky budou předány (či již byli) na nejbližším výjezdu, a mladiství projdou intervencí, která zajistí, aby k porušování Velké Dohody v budoucnosti nedocházelo.

Včera jsem měla možnost zúčastnit se exkluzivní aukce, o které jste si jistě přečetli v předchozím článku. Pokud jste snad sami toužebně pomýšleli na některé artikly, vězte, že nově je nejspíše naleznete ve vlastnictví pražského Nejtemnějšího. Jedinou útěchou vám může být fakt, že artikl číslo jedna byl zapomenut v trezoru, v případě zájmu jej bude možné dražit korespondenčně.

Dražba měla jednoduché schéma. Na začátku proběhla prezentace všech artefaktů, při které Velký Mág Charistarch poutavě vylíčil jejich pohnuté osudy, po krátké pauze již došlo k samotné dražbě, pod taktovkou licitátora Františka Počty z DH. Na tomto místě je třeba zmínit dvě skutečnosti. Prvně cítím potřebu vyjádřit panu Počtovi obdiv za jeho bryskní matematické dovednosti a adekvátní míru teatrálnosti, která všechny zúčastněné udržovala v napětí až do posledních chvil celé akce. Zároveň však musím s politováním seznámit čtenáře a čtenářky také se skutečností, že by pan Počta zřejmě potřeboval oprášit lekce taktu. Považuji za nejvýš necitlivé, že zúčastnění muži byli titulování buď celým jménem nebo tvarem pan + příjmení, zatímco ženy byly v lepším případě slečna + příjmení, Albína Wolfová z NH však byla redukována pouze na slečnu Albínu. Je v pořádku nebýt chodící encyklopedií a nepamatovat si jména všech, ale u takto elitní akce bych očekávala trochu víc.

Zajímá vás, kdo se v nejbližší době bude muset hlásit Inkviziční centrále s novým bohatstvím? Výše zmíněný vedoucí DH Václav Polák si - pokud se nepletu - z večera odnesl artefakty v celkové hodnotě přes 60 000 Euro, jmenovitě jde o Osobní štít, Prsten pomsty, svitek s kouzlem Hromadný příkaz, a vysoce nebezpečnou Dlaň smrti se smrtícím kouzlem Znamení Thanatos. Je zajímavé, že pan Polák v dražbě nakoupil tolik artefaktů pro sebe a DH, ale zatím - jak se doneslo k redakci - stále projevuje liknavost ohledně dodání povolenek za onu skupinku upířích mladistvých, o které jsem psala naposledy. Opasek šelmy, zvaný též Řetěz lásky, Dřevo z Kříže mága Ježíše Krista, které je prosyceno jeho krví, a také svitek s Krycím kouzlem se již jistě vyjímají ve sbírce jediného zástupce Inkvizice ve včerejší dražbě, Petra Moronoše. Nejvyšší upírka Alexandra Zychová se jistě raduje ze získání Ochranného talismanu a votivního předmětu Dárkyně života připomínajícího známou Věstonickou Venuši. Lháře mezi artefakty, tedy diskrétní amulet Pseudologos, si odnesla Emilie Adler z DH. Ačkoli byla Albína Wolfová po Václavu Polákovi nejvýraznější postavou aukce, nakonec nezakoupila jediný artefakt, a tak NH odešla pouze se svitkem s kouzlem Psychický nápor, který teď patří Kristě Černé. Redakci je podařilo zjistit, že NH navzdory všemu považuje dražbu za úspěšnou, protože její strategie spočívala především ve vyhnání ceny svitku s Krycím kouzlem dostatečně vysoko, a jsou spokojeni s tím, že si jej odnáší zástupce Inkvizice.

V průběhu večera padlo samozřejmě množství neopakovatelných hlášek, na své by si přišli také čtenáři a čtenářky, kteří v komentářích volají po módní policii - ke konci dražby došlo ke kuriózní výměně košil mezi Albínou Wolfovou a Václavem Polákem, které si však většina přítomných sama od sebe nevšimla. Musím uznat, že změna looku se vskutku povedla, možná by stálo za to tento nový trend rozšířit i mezi další členy a členkami hlídek, mohlo by to totiž sloužit jako krásný příklad interaktivní zážitkové pedagogiky s cílem zvýšení vzájemné podpory a pochopení.

27 komentářů:

  1. Ehm, co je tohle za slovní průjem? Vraťte se do Německa a pište radši o módě...

    OdpovědětVymazat
  2. kdyby se mi nepodařilo nic vydražit, taky budu říkat, že to byl promyšlený plán.

    OdpovědětVymazat
  3. "Považuji za nejvýš necitlivé, že zúčastnění muži byli titulování buď celým jménem nebo tvarem pan + příjmení, zatímco ženy byly v lepším případě slečna + příjmení"

    To, že Krista Černá je chlap, jsem věděla, ale že pan Moronoš je dáma, je pro mě novinkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noice XDXDXD

      Vymazat
    2. býti panem Moronošem, tak proklepnu novou redaktorku. je tam něco zkaženého...asi mozek

      Vymazat
  4. Nevíte jak si domluvit rande s Nejtemnějším? Takhle solventní partner je to co hledám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co s Novotným? Tomu by třeba stačilo přinýst místo Kristy to kafe.

      Vymazat
    2. Rande s Ríšou, říkáte. No, proč ne, já ráda žiju na hraně. Richarde, chceš ještě to kafe? <3

      Vymazat
    3. Richard Novotný12. května 2022 v 2:53

      Poslouchám. :) Ale doufám, že z toho bude alespoň tribunál. Bytí nejinteligentnější bytostí v Praze je po čase strašlivě nudná záležitost.

      Vymazat
  5. Pindá o taktu, a potom tituluje Nejtemnějšího "vedoucí" ROFL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je trochu to, jak se to, fóx pass!

      Vymazat
    2. Víte co je to passy, pane redaktore?

      Vymazat
    3. Vim, autorka článku :D

      Vymazat
    4. Vedoucí, já jsem king!

      Vymazat
    5. Prej "vedoucí". Autorka je titulovaný kosočtverec.

      Vymazat
  6. "Nic jsme nekoupili a považujeme to za úspěch"
    - NH Praha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tohle by je měl Gerazim středoevropsky zkoordinovat na evidenci žábodlaků na Bruntálsku! Dyť je to vtip a ne hlídka.

      Vymazat
  7. můžete mi jakože vysvětlit jak může bejt gej sexysta? to je jakokdybi žid podporoval jakože to, koncetranční táboriska jako.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh my sweet summer child. To, že je někdo členem marginalizované skupiny ještě neznamená, že si nemůže svou frustraci vylévat na členech jiných marginalizovaných skupin. Punching down instead of punching up, najdi si to, zlato.
      #LGBTQ+ #deathtopatriarchy

      Vymazat
  8. Richard Novotný11. května 2022 v 15:12

    Kristo, drahoušku, při dražení se musí přihazovat, pak je větší šane, že něco koupíte. Jinak pořád nemám to kafe. Kdo mi přinese kafe, asi dostane Kristinu práci, tohle už se nedá snášet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu ti prodat svitek na hromadný příkaz, třeba ti ho potom donese.

      Vymazat
    2. Richard Novotný11. května 2022 v 15:28

      Václave, kompulzivní dražení je nemoc, která při zanedbání léčby může způsobit závažné komplikace vašemu bankovnímu účtu. :) Svitek na hromadnej příkaz se používá jak? Omotá se jim vodovodní trubka aby líp padla do ruky? :)

      Vymazat
    3. Ano, přesně tak. Jsi mág na svém místě.:)

      Vymazat
  9. Omlouvám se, jestli obtěžuju, ale ona je v Praze ještě nějaká Noční hlídka? A mohla bych ji vidět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem slyšel, že prej nedělají svoji práci a nechají za sebe makat DH. V noci...

      Vymazat
  10. Děkujeme za názor a tady máte klíčenku. Tvl, to je ale literární a mentální výblitek. doporučují psát maximálně o tom, jak se dá sladit ponožky s kravatou (i když pro takový mozeček i to je nadlidský výkon)

    OdpovědětVymazat