středa 11. května 2022

Kde je Noční Hlídka?

(RL) Není to tak dlouho, co byla Praha mírně nakloněna ke Světlu, nyní se „topí“ v Temnotě. Co se stalo od března 2018 kdy byl tehdejší Nejsvětlejší Michal Gerazim vyznamenán titulem Šíp světla a Nejtemnějším nově jmenován Václav Polák? Kde je Noční Hlídka?

Bylo by obtížné hodnotit každou jednotlivou akci DH Praha a NH Praha od roku 2018 do dnes, výsledek je ale zřejmý – NH Praha ztratila tah a s ním i Prahu na celé čáře. Zřetelně nasadila DH Praha s nástupem NT V. Poláka novou, čerstvou strategii, kterou informovaný zdroj označil jako „brutální síla“, oproti tomu NH Praha pod vedením NS ŠS M. Gerazima zůstala, podle informovaného zdroje, u starší, časem prověřené strategie „owerthinking shit“. Výsledek můžeme sledovat sami každý den. Propad NH Praha vysloužil ŠS M. Gerazimovi povýšení na středoevropského koordinátora a na jeho místo světové vedení NH vybralo Iana Smitha. Zopakuje NH I. Smith „Polákův gambit“, nebo nebude stačit na svůj úkol vrátit personálně oslabenému týmu NH Praha elán a tah na branku?

Již z úvodních slov, který NS I. Smith poskytl redakci je zřejmé, že mu ŠS M. Gerasim předal extrémně personálně slabý tým – a to jak do počtu tak to jeho zkušeností. Pár hlídkařů, veteránů, kteří v týmu NH Praha zbyli by se museli popravdě rozkrájet aby pokryli veškerou potřebnou agendu. Navíc k tomu to vypadá, že tým NH Praha i nadále oslabuje. Říká se, že se NH Praha chystá opustit hlídkař Walicky, nová tisková mluvčí NH Praha, hlídkařka Malá fakticky nereaguje a přítomnost hlídkařů na štábu NH Praha je eufemisticky řečeno, skromná. Jedinou výraznou stálicí NH Praha tak zůstává Krista Černá, která opravdu nemůže být všude. Tato situace se pak logicky musí promítat i do operativní schopnosti NH Praha. Podle vyjádření NT V. Poláka se vyskytla dokonce časová okna ve služebních hodinách NH, kdy z NH Praha nebyl schopen vyjíždět nikdo. NH Praha se, nyní již nepřekvapivě, k této situaci nevyjádřila. Bohužel, nečinnost NH Praha se začala negativně promítat i do života běžných Jiných. Jedním z takových, kteří nepřítomnost NH Praha pocítili na vlastní kůži je i pan Josef, který se obrátil na redakci s tím, že „kamarád, kterej prošel v sobotu nad ránem duelem, říkal. že tam přijela jenom nějaká zatracená Slovena z Denní hlídky a Noční hlídka tam vůbec nebyla.“ A pokračoval znepokojenou otázkou „jak NH chrání nás, ctihodný občany, před bezprávím ze strany Denní hlídky?!“. A ptáme se i my: Kde je Noční hlídka?!

Odpověď nám snad jednou, až bude dostupný, přinese NS I. Smith nebo jeho tisková mluvčí. Částečnou odpověď však může již teď nabídnout pohled na práci DH Praha. DH Praha je momentálně pravým opakem NH Praha. Ambiciózní NT, na štábu dostatek zkušených operativců, její práce je vidět v Praze prakticky všude. Tam kde NH Praha nestačí, dokonce DH Praha ráda zaskočí. Když nemá NH Praha operativce k výjezdu, DH Praha vyjede a jménem Velké Dohody udržuje pořádek. DH Praha se stává univerzálním policistou, ve dne v noci, DH Praha se postupně stává faktickým hlavním policistou, co dohlíží na Jiné. Mohlo by se zdát, že to je snem každého temného Jiného, bohužel zkušenost prostých Jiných je, jak redakci sdělil nejmenovaný svědek, poněkud odlišná. „Když je Praha temná tak bych myslel že se konečně budeme mít líp ale je to úplně naopak! Hlídky nas šikanujou, jinej ani nemůže jen tak jít po ulici bez toho aby se mu něco stalo, chápete?“, rozhořčuje se svědek upřesňuje svůj zážitek „a prostě včera večer jsou kluci po ulici. Ale voni nic neudělali, jen tam stali a bavili a se a hnedka tadyten vysokej mág na ně naskočí a popotahuje je. A co je nejvíc skandální, on byl z denni hlídky, já jsem ho poznal! Takže teď temný spiclujou temný? Co to je to je tady nějaká totalita? Nějakej nacistickej stát? Jako slyšel jsem že nočníci nám nic neodpustej, ale že by po nás šli naší vlastní lidi, to jsem fakt ještě nezažil!“. Je zřejmé, že jsme ve stavu, kdy v Temné Praze patroluje převážně DH Praha. Proč ale DH Praha při své práci supluje své konkurenty z NH Praha? Zajímavý pohled na situaci vnesl NT V. Polák, který naznačil, že si je situace v Praze vědom a, že mu vyhovuje. Fakticky tím, že DH Praha supluje práci NH Praha udržuje v Praze zdání stability, zabrání alarmu na nadnárodní úrovni vedení NH a přitom drží faktickou v rukou moc… velmi praktické. Protože pokud říkáme moc, tak je to moc monopolisty nad Jinými bez ohledu na příslušnost. V praxi jde tedy o výměnu jistoty absence konkurenta na úkor Jiných Temných. Proto je na místě se zeptat, obdobně jsme se ptali výše: Kde je Denní hlídka?! A zde odpověď již máme, je totiž všude!

18 komentářů:

  1. Tak proto Krista nestíhá s tím kafem, aha?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Richard Novotný11. května 2022 v 17:40

      No tak když tak mocně saje ve své fiktivní práci, tak by se mohla soustředit na svoje pravé životní poslání a přinýst mi sakra už to moje kafe!

      Vymazat
    2. Richarde, snad konečně chápeš, že je čas abys donesl kafe ty mě. Potřebuju ho!

      Vymazat
    3. Richard Novotný12. května 2022 v 2:49

      Ale já na něj čekám už několik dní! Jsem ochoten slevit na to, že když ho přineseš, tak ti dám napít.

      Vymazat
  2. Wait! Tohle neni placená inzerce, ale regulérní článek?! waaaaat?

    OdpovědětVymazat
  3. Nejmenovaný svědek: "Proč policajti dělaj věci, co dělaj policajti?"
    Fakt záhada!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jenže DH je policie pro světly a NH pro temný.

      Vymazat
    2. Ale když chceš, aby pro tebe něco udělali, musíš taky udělat něco ty pro ně ;)

      Vymazat
  4. A co naše děti?! Můžete někdo začít konečně myslet na naše děti?!

    OdpovědětVymazat
  5. Neměli by se přejmenovat na schroderngerovo hlídku??

    OdpovědětVymazat
  6. Kolik vám za to zaplatili??? To je kampaaaaň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyvole, ale psal to Libovej!!! Ten je
      a) neúplatnej
      b) frajer
      c) světlej
      d) jasnovidec
      Čili je jasný jak facka, že je to vopravdu vážný.

      Vymazat
  7. Kde je Noční Hlídka? (CZ, 2022) *
    Český filmový divák už je s nízkou kvalitou domácí filmové produkce částečně smířený, nicméně nová komedie režiséra Jiřího Trošky 'Kde je Noční Hlídka?,' údajně natočená dle skutečných událostí, objevuje nové dno upocené přízemnosti. Snímek nezastírá inspiraci ikonickou francouzskou komedií 'Kam se poděla sedmá rota,' leč nezůstalo v něm nic z ironizujícího humoru originálu. Víc než jednu hvězdu si tento počin opravdu nezaslouží.

    OdpovědětVymazat
  8. https://imgur.com/a/TCBY2CQ za nalezení odměna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je muttermuller s plysovou pandou? :D :D :D :D

      Vymazat
    2. Jan Müttermüller12. května 2022 v 16:58

      Zjevně. Před několika lety Richard sháněl a nabízel peníze za fotky mě spícího, koukám že nakonec nějaké přeci jen získal.

      Vymazat
    3. Jan Müttermüller12. května 2022 v 17:02

      ale kde se tam vzala ta panda netuším ani já :D

      Vymazat