čtvrtek 12. května 2022

Vlhký cyklone, tvé jméno jest adept Lethold!

(RL) "Dne 6.5. dorazil po dělší absenci do Prahy temný mág Lethold. Slovo "dorazil" ovšem dostatečně nedává najevo majestátnost jeho příjezdu. Spíše bych řekla, že se přihnal za zvuku burácení hodného tropického cyklonu. Poté, co sesedl ze své nové, zaleno-černé nablištěné motorky přítomným členům hlídek sdělil, že je na místě nečekal a přátelsky se přivítal s Kristou. Zároveň hlídkaře informoval o tom, že je stále ve službách Inkvizice a obsah jeho sdělení je důvěrný. Což se Noční Hlídka rozhodla respektovat.
Poté nasedl na motorku, jeho vlnité vlasy naposledy zavlály v jarním vánku a odjel do západu slunce.¨

- PR oddělení NH Praha"


Ano, skutečně tak zní vyjádření NH Praha k příjezdu inkvizičního adepta Letholda, který, jak správně uvádí NH Praha, dorazil do Prahy již minulý pátek večer. Malebné. Co nám však vyjádření NH Praha nenabízí je odpověď na informaci, proč se s jeho prostým příjezdem rozdrnčela analytická oddělení Hlídek a proč se mu dostalo uvítání výjezdové skupiny. Je normální, že adept Inkvizice tak pocuchá pravděpodobnostní linie, když se „přižene za zvuku burácení“ a „odjede do západu slunce“?

DH Praha se k rozruchu kolem příjezdu adepta Letholda vyjádřila méně malebně, ale mnoho vodítek nám také nedala. Dle jejího vyjádření se v případě adepta Letholda: „Jedná se o silného a starého Jiného a tedy se s jeho přítomností v Praze můžou pojit různé nestandartní jevy. Vyšetřování, které zde povede, nebereme na lehkou váhu a budeme s ním samozřejmě spolupracovat, jak jen to bude možné.“ Dle zjištění redakce je Lethold skutečně úctyhodný Jiný, ale že by se linie bouřili při příjezdu Jiných jeho třídy nelze považovat za standard… a vlastně ani za anomálii. Když by tomu tak bylo, tak by každé pohnutí, kupříkladu V.M. Charistarcha analytickým oddělení Hlídek zvonilo jak kostelní zvony.

Proč tedy ten rozruch? A proč se Hlídky vyhýbají odpovědi? Jiné Pravdě se podařilo částečně poodkrýt některé otázky.

Zdroje, které má Jiná Pravda k dispozici dokazují, že adepta Lethodla vyslala do Prahy osobně Magistra Andrea Torres, a vybavila ho bezprecedentně širokou pravomocí vyšetřovat a domáhat se spolupráce místních Hlídek. S jistotou víme, že adept Lethold přijel proto, že je něčemu velice nebezpečnému na stopě. Něčemu tak významnému, že potenciální budoucí kolize s adeptem Letholdem, důvěrným zmocněncem Magistry Torres, zacloumala pravděpodobnostními liniemi a vyplašila analytická oddělení Hlídek. Je skutečně příjezd adepta Lethodla předzvěstí velkého konfliktu „hodného tropického cyklonu“? A souvisí jeho agenda s přepadením Inkvizitorů skupinou tajemných útočníků, vysílajících lidi do druhé hladiny Šera, jen o pár hodin později? Tady bychom museli spekulovat. Co ale víme s jistotou je fakt, že příjezd adepta Letholda se nehodí někomu, kdo má hodně dlouhé prsty. Někomu kdo dokázal zpřístupnil redakci Jiné Pravdy přísně tajné Inkviziční reporty, které mají potenciál, v případě jejich zveřejnění, vyšetřování adepta Letholda kompromitovat.

5 komentářů:

  1. Prisne tajne inkvizicni reporty...
    Cucham cucham sarkofag casu

    OdpovědětVymazat
  2. A nemá náhodou analytický velkýho Cháčka v ignorlistu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pojďme spekulovat. Nikomu ne nezdá divné že Charistarch neudělal od doby kdy se vrátil něco co stojí za zmínku? Vždyť dřív podle zápisků sypal triky z rukávů jeden za druhým a teď vůbec nic. na všecky se usmívá se všemi je kamarád a maximálně udělá dražbu pro své kámoše.

      Vymazat
  3. Kdo je PR oddělení NH Praha? Jako tisková mluvčí sice stojí za nic, ale jako spisovatelka vydělá majlant!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba byla jenom vlhká z majestátní motorky cyklóna Letholda XD

      Vymazat