úterý 12. dubna 2016

Charita bez postranních úmyslů?

Včera v podvečer dorazila do Prahy známá mecenáška Alina Karpová, o které jsem vás již v minulosti informovala. Paní Karpová v Praze hodlá spolu s manželem strávit minimálně několik příštích měsíců, ale už den po svém příjezdu nelení a dává za pravdu své pověsti. Dnes dopoledne absolvovala jednání na pražském magistrátu, na kterém se dohodla s radními pro Prahu 8 na vhodném způsobu pomoci v oblastech, které paní Karpovou zajímají. V následujících dnech a týdnech se tak dočkáme oprav a instalace nového pouličního osvětlení v některých problematických zákoutích, dále rozšíření činnosti Domů dětí a mládeže zejména o aktivity spojené se street artem, a v neposlední řadě i vyškolení pomocných magistrátních pracovníků, kteří budou v reflexních vestách zdarma doprovázet děti do školy a následně na zájmové kroužky.

Paní Karpová mi v krátkém rozhovoru za chůze naznačila, že nechce pomáhat lidem tak, aby v nich vzbuzovala pocit dluhů a závazků vůči komukoliv, a proto také volí cestu spolupráce s oficiálními lidskými strukturami a nepřímé plošné působení skrz ně. Podařilo se mi dále zjistit, že společnost Karpov Solutions, která patří lidskému manželovi paní Karpové Dimitrijovi a která se zabývá zejména logistikou barevných kovů, elektroniky a květin, v nedávné době zakoupila skladovací a logistický komplex nedaleko obce Šestajovice u Prahy. Dá se očekávat, že až vstoupí na český trh, bude jeho jméno mít už díky aktivitám jeho ženy dobrý zvuk.

Vyjádření druhého známého pražského mecenáše pana I. S. Gribojedova k těmto aktivitám se nám nepodařilo získat.

7 komentářů:

  1. Další rusové... to nám tu chybělo

    OdpovědětVymazat
  2. Street art je chytrý, kdo do DDMek chodil předtím, ten tam bude chodit i dál, ale tohle by mohlo stáhnout nějaké ty mladé feťáky z ulic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chce dostat feťáky z Holešovic, tak to bude muset zapálit holešovickou tržnici a spáleniště posypat solí.

      Vymazat
    2. Kterou ty zbylý smažky vyšňupou? :-)

      Vymazat
  3. v tom je podraz, o co, ze podplaci ty ourady, aby si tu jeji manzilek mohl zalozit svoji mafii

    OdpovědětVymazat
  4. Vidíš Griby takhle se to má dělat ;) vsadím se že teď už to tý bandě blbečků co tě uctívají pomalu jak královnu ze Sáby dojde

    OdpovědětVymazat