neděle 3. dubna 2016

Víc trablů než obvykle - léčitel Ondřej Netušil o policejní službě

JP: Takže, Ondřeji, jste policajt, tudíž hlídkař. Co vy na to?

Netušil: Je to tak. Už to trvá tři roky.

JP: ... ale jistě se to nestalo jen tak z ničeho nic...

Netušil: Při mé iniciaci byla přítomna NH a kromě toho mám i osobní důvody.

JP: Včerejší nejste, i když stařec taky ne. Jak byste ty tři roky shrnul?

Netušil: Z puberty rovnou do plnýho pracovního procesu. Za ty tři roky jsem získal kamarády a o některé jsem zase přišel. Prahu jsem mockrát nenáviděl a chtěl jsem odjet, ale nakonec jsem zůstal. Když odjedu, nezlepší se nic, proto zůstávám.

JP: Takže vám, tak či onak, na tomto městě záleží.

Netušil: Ano.

JP: A jak tedy vnímáte aktuální...

Netušil: ... bordel?

JP: Šlo by to tak říct. Nu?

Netušil: Špatně. Ze zkušenosti vím, že když civilní jiní vezmou dobro do svých rukou, jednají bezmyšlenkovitě, bez znalosti možných důsledků. Myslí jen na konkrétní zájem a zanedbávají dodržování Dohody. Jako hlídkař pak musím následky jejich chování řešit.

JP: Co by podle vás pražští jiní měli dělat?

Netušil: Jít se svým problémem za Hlídkami, protože ty jim mohou pomoci dosáhnout řešení cestou nejmenšího odporu. Jinak se nakonec v ulicích potkáme všichni.

34 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. A to řešení bude dosažené cestou nejmenšího odporu pro mě, nebo pro Hlídku?

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, pane Netušile. Znám Vás a vím, že jste dobrý člověk, tak mi poraďte. Přišli za mnou v šeru dva upíři, jeden byl v přeměně a ten druhý mi sdělil, že mám moc pěknou firmu, a že by bylo fajn si jí pojistit, aby se náhodou něco nestalo. Že věci občas začnou hořet a tak. Další den jsem našel za stěračem auta obálku s fotkami mého syna, jak jde do školy. Jak toto řeší Dohoda?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V takovém případě je nejlepší přijít za Hlídkou. Brát spravedlnost do vlastních rukou není nikdy dobrý nápad, nezávisle na tom, jak zkušený Jiný takový odboj vede. Končí to většinou zbytečnými oběťmi na obou stranách i z řad lidských obyvatel.

      Vymazat
    2. A co s tim hlídka udělá? Obecný moralizování je super věc na dlouhý zimní večery, ale barák (zapálenej úúúplně v souladu s dohodou) se s ním hasí blbě.

      Vymazat
    3. Jo, to by mě taky zajímalo. Co s tím naše slavná hlídka udělá? Kromě blbejch keců a toho, že vás nechá vyplnit štos papírů?

      Vymazat
  4. I tak Vám pořád hlíka může také úúúplně v souladu s dohodou pomoci. Jme tu konec konců od toho, ať už se kdokoli snaží tvrdit cokoli jiného. To je také důvod, proč jsme se v současné situaci rozhodli zavést pravidelné noční patroly v Holešovicích, které budou hlídat bezpečí Jiných v této čtvrti, dokud se situace neuklidní a nebude zde pro ně zcela bezpečno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, snažíte se pěkně, ale máte to marné. Praha je Temné město, už byste se s tím jednou konečně měli smířit a nechat to tu DH. Všem by se pak ulevilo.

      Vymazat
    2. To je od vás hezké, a jak to pomůže Tomášovi Potužníkovi? Víte, co jsem slyšel, že udělali Světlí tu noc, co umřel? Zadrželi každého, kdo ho chtěl hledat a nechali ho tam vykrvácet. Jediný, kdo jim prý chtěl pomoct, byl nějaký rysoobrateň či co, ale to už bylo pozdě.

      Vymazat
    3. Já jsem slyšel, že prý nějaká ukřičená ženská, co velela Světlým chtěla Tomášovo tělo zpopelnit. Doufám, že jí Nejsvětlejší pořádně vynadá, protože to je totální neúcta k mrtvým!

      Vymazat
    4. Hele a nebyl to Nejsvětlejší, co ho chtěl zpopelnit? Vono prej sou Světlí hlídkaři vůbec nějaký nadržený na to vyzkoušet si agendu konkurence, žejo...

      Vymazat
    5. Tedy musí se Noční Hlídce nechat, že to bere vážně. Za včerejší večer mi pod okny prošlo nejmíň šest různých patrol, z toho jedna dokonce v šeru.

      Vymazat
    6. K případu Tomáše Potužníka:
      1. Kdyby se civilní Jiní nevybavili šedýma motlidbama a nevatáhli do ulic a informovali Noční hlídku o nevyhovující situaci v Holešovicích už dříve, nemuselo se nic stát.
      2. Kdyby hlídky do boje nezasáhly, pravděpodobně by to nebyl jen Tomáš, kdo by za to zaplatil životem. Dokud se bojovalo, nikdo si nevšiml, že někdo chybí.
      3. Jiní zapojení do této šarvátky se chovali velmi emotivně a získat od nich jakokouli srozumitelnou informaci i po ukončení boje, bylo velmi problematické.Když vyšlo najevo, že jim někdo chybí, bylo jim zabráněno rozutéct se do okolí a hledat, jelikož byli zadrženi hlídkou. Členové obou hlídek ale Tomáše hledali, pohybovali se při tom v šeru.
      4. Terén byl travnatý a nepřehledný, místo nemělo žádné osvětlení. Tomáš měl na sobě vojenské olivy a ležel tváří k zemi na trávě a nebyl bohužel díky tomu skoro vidět. Jeho tělo bylo bohužel nalezeno pozdě a pokus našeho léčitele ho oživit, byl marný.
      5. Rozumíme tomu, že varianta zpopelnění jeho těla vyvolává mezi těmi, kdo ho znali emoce. Bohužel při naší práci musíme první myslet na bezpečnost světa Jiných a teprve poté na případné emoce. Na Tomášově těle byly patrné známky nepřirozených zranení. Spálit tělo nám přišlo k mrtvému uctivější, než původní zranění překrývat dalšími, aby mohly být považovány za přirozené a jeho tělo mohlo být přítomno na pohřbu, jak navrhla Denní hlídka. Přátelé Tomáše ale zvolili druhou variantu a jejich přání bylo respektováno.

      Vymazat
    7. @Noční Hlídka:
      A mohli byste nás prosím poučit o tom, proti kterému článku Velké Dohody je užití Šeré modlitby duelu? Protože můj selský rozum na to nestačí.
      Ostatně - kdybyste svou práci dělali před tím, než se to stalo, tak si Světlí nemuseli na svou ochranu žádné hůlky pořizovat!!!

      Nespojený Světlý

      Vymazat
    8. "Spálit tělo nám přišlo k mrtvému uctivější, než původní zranění překrývat dalšími, aby mohly být považovány za přirozené"

      A napadlo vás nám třeba nabídnout, že byste ho oživili? Chápeme, že takové rituály jsou nákladané a asi bychom si to zaplatili ze svého, ale kurňa, když se může uspořádat sbírka na zaopatření rodiny, tak se přece mohla vypsat sbírka na Tomášovo oživení.
      Uvědomujete si vůbec, že jste placeni z našich peněz? A pak se k nám chováte jako k lůze a ještě nám chcete tvrdit, že si za to můžeme sami!

      V Praze jsem se naučil stydět za to, že jsem Světlý! Hanba Noční Hlídce!

      Vymazat
    9. @Noční Hlídka:
      1) Kdyby Noční Hlídka neměnila upírům licence za povolenky, neměli by ty možnosti, co mají teď. Navíc Tomášovou smrtí to nezačalo, došlo k řadě strkanic, nad kterými NH mávla rukou.
      2) Fair point.
      3) Nemáte být náhodou na tohle cvičení? Zjednat pořádek mezi rozvášněným davem se učí všude.
      4) http://www.bestdarky.cz/policejni-led-svitilna-p-3821.html
      60% sleva!!! Pořídíte si je sami, nebo na ně chcete uspořádat sbírku?
      5) Má-li NH opravdu k dispozici oživovací rituál, tohle byla ta správná příležitost ho použít. A když už ne, tak si sežeňte Jinou pohřební službu, která by se o to postarala. Taková věc snad je součástí utajování našeho světa, ne?

      Jsem ochotná uvěřit tomu, že jste to mysleli dobře. Jsem ochotná uvěřit i tomu, že jste se fakt snažili. Ale nikdo mi nevymluví, že jste to zmatlali, jak se dalo...

      Vymazat
    10. Po bitvě je každej generál, ty rozumbrado. Já bych se spíš zeptal jinak: Proč od Denní Hlídky není slyšet ani slovo? Všichni pičujou na NH, až se jim od klávesnice práší, ale nebylo to náhodou v čase DH, když se to stalo? Zatím jediný, co jsem pochytil ze strany DH, bylo Jičínskýho "jste srabi a rozbiju vám hubu!"

      Schválně si zkuste představit tohle: Deňák najde umírajícího civilistu, zjistí, že je Světlý, tak ho zamlčí nebo dokonce schová, chvíli počká, a pak jen sleduje, jak všichni nadávají na NH, že se nepostarala o jednoho ze svýho týmu. Je to tak nereálný?

      Vymazat
    11. Ano, událost se stala v čase Denní hlídky. NH se podílela na zastavení bojů a náš léčitel následně zvedal z agónie všechny padlé na obou stranách. Následně jsme byli upozorněni členem DH, že v danou dobu nemáme kompetenci a řešení situace s podeřelými se ujala Denní hlídka. Členové NH v té době hledali chybějícího člena skupiny světlých, bohužel byl nalezen pozdě. Následně velitel výjezdové skupiny DH rozhodl a zadržení všech zúčastněných a jejich výslechu na štábu DH. Byli jsme požádáni o spolupráci s přepravou zadržených. Dle dohody uzavřené mezi hlídkami v Praze jsme požádali o možnost pozorovatele u následných výslechů a to nám bylo umožněno.
      Co se týká neustále opakovaného rituálu oživení: Noční hlídka ráda zprostředkuje komunikaci s rituálníkem a pomůže sehnat potřebné suroviny každému, kdo by měl zájem využít tohoto rituálu pro své blízké. Odmítá však činit rozhodnutí o tom kdy a na koho rituál použít bez znalosti postoje zesnulého. Rituál vzkříšení je výrazným zásahem do šera a je prokázáno, že jeho užití může závažně a nenapravitelně poškodit mysl oživovaného. Je to nouzové řešení pro nouzové chvíle pro které se mohou rozhodnout ti, kterým je daný člověk blízký. Ani v rámci našich hlídkařů bychom tento rituál nepoužili na nikoho, kdo se předem jasně nevyjádřil, že by si to přál a je ochoten nevratnou ztrátu svého psychického zdraví riskovat.

      Vymazat
    12. Takže z toho oživeného Temného je teď už nadobro debil?

      Vymazat
    13. Hele, deňáci vydali prohlášení! Tomu Hradbičkovi musel téct patos ušima, když to psal. Akorát nevím, proč se diví, že za ním nikdo nechodil si stěžovat. DH je vyhlášená tím, že se zastává všech těch grázlů, sebevětšího kalibru. Vždyť Schwarzkoppová hájila i toho šmejda Kosého, před kterým si každý normální Jiný musel odplivnout.

      Vymazat
    14. ad prohášení: Kde je jaké prohlášení? Kam to vyvěsili?

      Vymazat
    15. To prohlášení visí na jejich nástěnce či co to je
      http://www.prazskahlidka.cz/forums/viewtopic.php?f=22&t=2470

      Takže NH ho hledala a DH jim to zatrhla? Vsadím se, že kdyby se tam ztratil upír, tak to neudělají!

      Vymazat
    16. No jo, jenže Tomášova rodina jsou lidi, ti to rozhodnout nemůžou, protože to nesmí vědět. Takže kdo?

      Vymazat
  5. Koho zajímá nějakej Netušil? Dejte sem rozhovor s tím Mutrmillerem, to je jedinej světlej hlídkař, kterej ví, co je správný!!! Zatočil s Rufusem, měl by zatočit i s těmahle šmejdama!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli myslíte toho úkladného vraha, tak to se píše Müttermüller, a je to napsané na pěkné řádce černých listin.

      Vymazat
    2. Zabít upírského mafiánského bosse není nic, za co by se měl kdokoliv stydět. Jestli toho chlapa potkám, potřesu mu rukou!

      Vymazat
    3. Na Hafovo zdraví dodneška chlastáme ve Stodůlkách! Víc takových Nočních hlídkařů!

      Vymazat
  6. Přiznám se, že s tím, co se teď kolem děje, mám docela strach. Protože jeden nikdy neví, a opium je zákeřná věc, bych se chtěl naučit psychický štít. Může mi s tím někdo pomoct? Eur nemám moc nazbyt, ale něco by se kdyžtak našlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, kontakt na mě je 732 547 504, ale radši prosím sms, při práci nemůžu volat.

      Vymazat
  7. To je samej hejt na hlídky, ale uvědomujete si, jak to vlastně ti hlídkaři mají těžký? Lidská policie je jen jedna, ale hlídky jsou podle Dohody dvě, takže místo efektivní práce ve prospěch civilistů spolu musí soupeřit, obchodovat službičky a odpouštět grázlům. To se potom nejde divit, že se najde někdo, kdo chce tu Dohodu zrušit.

    V žádným případě tím ale nechci říct, že bych schvaloval to, co anarchisti udělali. To je svinstvo nejhoršího kalibru!

    OdpovědětVymazat