úterý 5. dubna 2016

Vyjádření stoupenců Ježíše Krista II ke smrti jejich vůdce

Následující text jsem dostala k uveřejnění od stoupenců člověka, který se považoval za nového Ježíše Krista. Jakkoliv nesouhlasím s věcmi, které v něm stojí, rozhodla jsem se ho uveřejnit jako možný názor na věc. 
„Byl v opovržení, kdekdo se ho zřekl, muž plný bolesti, zkoušený nemocemi, jako ten, před nímž si člověk zakryje tvář, tak opovržený, že jsme si ho nevážili.“

V dnešní vyprázdněné, nivelizované, relativistické společnosti není symbolem bezpráví soud a poprava. Něco takového by sentimentální, povrchně angažovaný člověk naší doby ve své duchovní prázdnotě neunesl. Bojíme se smrti a v obavě z vlastního zranění a konečnosti se vyhýbáme pohledu na bolest a umírání druhých. 

Proto Pilát těchto dní zvolil, a nelze popřít že nikoliv hloupě, jinou cestu. Proto člověk Rudolf Pozníček, Syn Boží, nezemřel na kříži ze dřeva, ale na kříži z lhostejnosti, pomluv a lží. Hlídkaři, ti Římané dneška, ho obviňují, že se zalekl soudu, že si v obavě z trestu, z toho, že bude zbaven svých schopností Jiného, vzal život. Zapomněli však, že Rudolf věděl, co ho z jejich rukou čeká. Že o tom mluvil se svými věrnými. 
Mohl kdykoliv couvnout, mohl poprosit svého... našeho Otce, aby od něj odňal tento kalich. 
„Ale ne, co já chci, nýbrž co ty chceš.“ 
A tak jako člověk Ježíš z Nazareta před téměř dvěma tisíci lety vzal i člověk Rudolf Pozníček svůj kříž a šel. Šel na Golgotu falešné lítosti, pohrdání, posměchu a nepochopení. Šel s nezlomnou vírou v to, že svou smrtí znovuobrodí boží zvěst v našich srdcích. Šel s nadějí, že duše jednoho každého z nás se znovu otevře slovům spásy. Šel s láskou, boží láskou ke svým věrným i ke svým katanům.
A tam, ve své cele, když ne rukou tak vůlí těch, kteří ho odsoudili na smrt – protože ve světě Jiných je tak snadné si ruce nejen umýt, ale ani si je neušpinit – zemřel Syn Boží, Bůh a Člověk, abychom my nezemřeli, ale měli život věčný.
Amen.

7 komentářů:

  1. Není mým zvykem diagnostikovat z anonymních psaných projevů, nicméně autorovi tohoto "díla" bych vřele doporučil, aby navštívil nějakého mého kolegu - specialistu v oboru psychiatrie, jelikož bludy, kterými očividně trpí, dnes díky medicíně naštěstí umíme léčit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyvole víš vůbec vo čem to cintáš? Prej léčit bludy, hahaha, takhle cpát do lidí tuny prášků, co jim totálně vodvařej mozek a pak si na tom stádu zombie ve cvokárnách honit triko a cucat je jak sladkej suk, to by se vám líbilo co?

      Vymazat
    2. A ty bys to borče reikoval, co? Tyhle alternativci jsou nejhorší, vůbec nechápou, s čím si zahrávají.

      Vymazat
  2. Vám teda nevím, jako jo, byl to cvok, to jo, ale to se vědělo už dlouho, ne? Tak proč to hlídky nechaly dojít takhle daleko? A pak to voběšení v cele, při všem tom čtení pravděpodobnostních linií... Já nevím, mě to teda smrdí. Čert ví, co se tím snažej zamaskovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  3. Jen si říkám, kde udělali Světlí chybu...

    OdpovědětVymazat