středa 6. dubna 2016

Kritika hlídek z úst Petra Rybáře

Zde uveřejňuji další text, který se týká Jiných okolo Rudolfa Pozníčka, známého také jako Ježíš.  Připadá mi zajímavé sledovat, jak myslí jeho stoupenci a jak vidí situaci, která nastala v důsledku jejich jednání. Názory "Ježíšovců" nesdílím, ale myslím, že mají právo se vyjádřit. A uznávám, že představa, že mám někoho zavřeného několik dní až týdnů ve sklepě některé hlídky, by se mi asi nelíbila.

Není kam se obrátit

Pokud by vše fungovalo tak jak má, měl by prostý Jiný zajít za svou Hlídkou a vnést stížnost na druhou stranu. Ale co zde, kde "Nejsvětlejší" pomáhá přivést k životu Temné hlídkaře, zatímco pro Světlé nehlídkaře není v těchto plánech místo? Může snad Světlý bez obav zajít k Noční hlídce, když v jejích prostorách jsou Světlí necháváni k odstranění? Je snad život Temného hlídkaře cennější než život otců od rodin, nebo snad životy spousty trpících, kterým se snažila pomoci skupina léčitelek, která za to teď bude souzena Inkvizicí? Kdo to posuzuje? Který život je důležitější? Sedí snad ve vedení Hlídek Bůh?
Takové počínání neprospívá ani Světlu, ani člověku a ani Jiným. Jediné, komu prospívá, je panovačné zlo sedící v čele Denní hlídky, které se už ani nesnaží skrývat své zvrácené pohnutky. Příkladem budiž příběh Světlého Jiného Adama. Tento teprve nedávno iniciovaný mladík, který mohl v budoucnu pomoci díky svému nadání mnoha lidem, je už od Velikonoc držen ve vězení Denní hlídky bez udání důvodu, bez zahájení stíhání, bez toho, že by byli zpraveni jeho nejbližší. Jaký je důvod k jeho zadržení? A není to jen špička ledovce? Může si snad Denní hlídka zadržovat koho chce?
Adama znám jako vnímavého, empatického chlapce zapáleného pro věc Světla. Dobrého studenta a ochotného dobrovolníka, kdekoli cítil, že je jeho pomoc potřeba. Nedovolme jeho další držení.
Šiřme Pravdu. Té se zlo bojí a před ní vždy nakonec prohraje.

- P.Rybář -

13 komentářů:

  1. --Toto je soukromý názor, který NENÍ oficiálním vyjádřením DH Praha k dané věci.--
    Vážený, Vaše pseudologika si žádá rázné dementi.
    - V prostorách obou Hlídek jsou primárně zadržováni ve vyšetřovací vazbě Jiní, podezřelí z porušení Velké Dohody. Nemusím snad připomínat, že dohlížení na dodržování Dohody je primární funkcí Hlídek.
    - Hlídky nemohou z očividných důvodů informovat veřejnost o stavu vyšetřování, nehledě na laciný emoční apel.
    - Takové počínání prospívá všem Dohody dbalým Jiným.
    - Rituál, umožňující navrácení Jiného do života, je, přibližně řečeno, dostupný silnějším rituálně zdatným Jiným. Chcete-li někomu ze svého okolí takovou službu poskytnout, uhraďte náklady rituálu, zajistěte si patřičnou povolenku a dohodněte se s někým, kdo takovou dovednost ovládá. Nic a nikdo Vám nebrání něco takového udělat, snad kromě výšezmíněných nákladů. Což je u kouzla takové magnitudy jistě pochopitelné, jinak by se někdo navracel z mrtvých každé tři dny.
    - Pokud považujete za nemožné skloubit své pokřivené chápání světa s dodržováním Velké dohody, zvažte prosím, zda nenásledovat příkladu Vašeho guru pana Pozníčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem Jiná, jsem věřící a jsem zmatená.
      Nevím, zda-li mám být více rozhořčena z toho, jak jiní věřící mezi Jinými berou víru zde representováno panem Rybářem, nebo z arogantního komentáře pana Kreuzwalda, který dokonce vyzývá svého bližního k sebevraždě.

      Vymazat
    2. Ten smug-face dement Kreuzwald je z DH? To by leccos vysvětlovalo. Oživovák umí jen světlí, kterým může licenci vystavit kdo? Aha, DH! Takže "zajistěte si povolenku" neznamená nic jinýho než "vlezte mi do zadku a já se třeba milostivě rozhodnu, že vám jí dám". Arogantnějšího blba aby pohledal.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Hele tady se všichni smějou, že ten sektář hulí, ale zastavil se už někdo nad tím, že jako skutečně támhle v base hnije chlap bez soudu? To vám přijde normální? Mě někoho takhle zavřít, tak jim jdu dát přes dršku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobre ze ho zavreli dalsiho svetlyho fanatika prazsky ulice fakt nepotrebujou

      Vymazat
    2. a) Diakritika, vole.
      b) Tady jde o princip.

      Vymazat
  4. Světlý Adam byl zadržen za útok na jiného, což je porušení dohody. Za to byl DH zadržen a držen, což je v pravomoci DH. Napadený se rozhodl nevznést obvinění, což je od něj velkomyslné, DH rozhodla respektovat rozhodnutí napadeného a Adam byl propuštěn.

    Fakt kruťasi, ti naši poldové...

    OdpovědětVymazat